Ο Έντερσον επαινεί τον «ενοχλητικό» Γκουαρδιόλα
i

©imago

Ο Έντερσον επαινεί τον «ενοχλητικό» Γκουαρδιόλα

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:41 - 13.10.2024

O τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Έντερσον, μιλάει με τα καλύτερα λόγια τον προπονητή του, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά παραδέχεται ότι ο Ισπανός μπορεί να είναι πολλές φορές κάπως ενοχλητικός.

Ο Έντερσον, βρίσκεται στην Βραζιλία για τις υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα. Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, έχει την τύχη να βρίσκεται στην ομάδα που προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίο από το 2017, έχει κερδίσει 18 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων έξι πρωταθλημάτων Premier League και ενός τρόπαιο Champions League .

Ο 31χρονος Έντερσον βρέθηκε σε μία εκδήλωση για την Ημέρα του Παιδιού στην Βραζιλία, όταν μία ερώτηση από ένα παιδί, τον έφερε σε αμηχανία. Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας ρωτήθηκε αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι καλός, ενοχλητικός ή θυμωμένος.

Το χάος της Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα, ο αντι-Μπεγκιριστάιν και οι 115 κυρώσεις
PREMIER LEAGUE

12:10 - 10.10.2024

Το χάος της Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα, ο αντι-Μπεγκιριστάιν και οι 115 κυρώσεις

Η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να αναδιαρθρωθεί μετά την αποχώρηση του Τσίκι Μπεγκιριστάιν αλλά και το αβέβαιο μέλλον τόσο του Πεπ Γκουαρδιόλα όσο και πολλών αστέρων της, στο τέλος της σεζόν.

«Θα με βάλεις σε μπελάδες. Είναι και τα τρία. Είναι ωραίος τύπος, είναι μερικές φορές ενοχλητικός, με την έννοια του απαιτητικός, γιατί πρέπει να είναι απαιτητικός από έναν επαγγελματία παίκτη, και είναι επίσης θυμωμένος όταν πρέπει να είναι θυμωμένος», δήλωσε στο  ESPN Brasil.

«Έχει λοιπόν ένα μείγμα και των τριών. Αλλά είναι ένας καλός τύπος εκτός γηπέδου και είναι πολύ, πολύ απαιτητικός σε αυτό. Και είναι επίσης ένας τύπος που θυμώνει όπως κάθε άλλο άτομο, όπως κάθε άλλος προπονητής, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όταν η ομάδα δεν παίζει καλά. Φυσικά, ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε 70 παιχνίδια σε εξαιρετικό επίπεδο, στο ένα ή το άλλο παιχνίδι, θα υπάρξει μια βουτιά», πρόσθεσε στην συνέχεια.

Δεν ξέχασε μεταξύ άλλων, να αναφέρει την τεράστια εκτίμηση που έχει στον προπονητή του, αλλά και να εκφράσει την άποψη, πως ο Γκουαρδιόλα έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Premier League.

«Παίρνεις όλα όσα έχει δημιουργήσει ο Γκουαρδιόλα με τον όμιλο, με την ομάδα και όλα όσα κατάφερε να αναμορφώσει πρακτικά. Βλέπεις κάθε παιχνίδι της Premier League σήμερα, πώς οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν περισσότερο ποδόσφαιρο, να έχουν περισσότερη κατοχή, είναι τελείως διαφορετικό από όταν έφτασε. Έτσι, το να είμαι μέρος αυτού του έργου και να πετύχω όλα όσα έχω πετύχει, νιώθω μεγάλη τιμή, είναι πραγματικά ένα παιδικό όνειρο» είπε ο Έντερσον.