Το όνειρο της εθνικής Αγγλίας για την πρόσληψη του Γκουαρδιόλα - Κανονικά ο Κάρσλεϊ με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©imago

Το όνειρο της εθνικής Αγγλίας για την πρόσληψη του Γκουαρδιόλα - Κανονικά ο Κάρσλεϊ με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ

Γιώργος Σακελλαρίου 21:46 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 14.10.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται ότι παραμένει το μεγάλο όνειρο για την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας έχει ξεκάθαρα τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως έναν ονειρεμένο στόχο της, αλλά δεν ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Λι Κάρσλεϊ δεν εξετάζεται πλέον για να γίνει μόνιμος προπονητής της εθνικής Αγγλίας και η FA συμπεριέλαβε τον Γκουαρδιόλα στη μικρή λίστα της για την εύρεση διαδόχου του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Στελέχη της φέρονται να επικοινώνησαν με τον Καταλανό τεχνικό, ώστε να διαπιστώσουν τις προθέσεις του, ενώ εκπρόσωποι άλλων υποψηφίων πιστεύουν ότι ο Γκουαρδιόλα είναι μακράν η κορυφαία επιλογή της ομοσπονδίας.

Μια συμφωνία, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει. Ο Γκουαρδιόλα έχει συμβόλαιο με τη Σίτι έως το τέλος της σεζόν και είπε πρόσφατα στην ιταλική τηλεόραση ότι «όλα μπορεί να συμβούν» όσον αφορά το μέλλον του. Για να πάει στην εθνική Αγγλίας, όμως, θα πρέπει να δεχτεί μια σημαντική μείωση μισθού κι εφόσον φύγει από το Μάντσεστερ, όπου στη Σίτι θέλουν διακαώς την παραμονή του, δεν θα λείπουν προσφορές με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Ο Γερμανός Τόμας Τούχελ είναι μια άλλη επιλογή, αν και αυτός θα πρέπει να ρίξει το κασέ του. Ο Έντι Χάου και ο Γκράχαμ Πότερ είναι οι κορυφαίοι Άγγλοι υποψήφιοι. Ο Χάου επικεντρώνεται στη δουλειά του στη Νιούκαστλ, όπου το συμβόλαιό του έχει ρήτρα αποδέσμευσης περίπου 6 εκατ. ευρώ. Δεν είναι σαφές επίσης ότι ο Πότερ θα ήθελε να διευθύνει την Αγγλία σε αυτό το στάδιο της καριέρας του και έχει στόχο να καθίσει στον πάγκο συλλόγου.

Γκουαρδιόλα: «Η αγάπη που έχω για την Μπαρτσελόνα με καταστρέφει»
PREMIER LEAGUE

08:37 - 14.10.2024

Γκουαρδιόλα: «Η αγάπη που έχω για την Μπαρτσελόνα με καταστρέφει»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματά του για την πρώην ομάδα του, τη Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην οποία μίλησε επίσης για τον Μέσι και τον Κρόιφ.

Ο Κάρσλϊ θα μείνει μέχρι την ολοκλήρωση του Nations League τον Νοέμβριο και θα είναι στον πάγκο για το ματς με την Εθνική Ελλάδας στις 14 του επόμενου μήνα. Μετά τους αγώνες του Νοεμβρίου, η Αγγλία, όπως κι όλες οι εθνικές θα έχει αγώνα τον Μάρτιο, είτε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε στα playoffs του Nations League.

Επικεφαλής της επιτροπής για τον νέο προπονητή είναι ο τεχνικός διευθυντής Τζον ΜακΝτέρμοντ και ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Μπούλιγχαμ με τον τελευταία να τάσσεται υπέρ μίας λύσης από το εξωτερικό.