Πέπε: Ο «άρχοντας των αποβολών» (vids)

Πέπε

i

©Photo by Diogo Cardoso/Getty Images/Ideal Images

Πέπε: Ο «άρχοντας των αποβολών» (vids)

Κώστας Τόπας 11:59 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 14.08.2024

Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά, ο Πέπε κρατούσε ομπρέλα, καθώς οι απερίσκεπτες κόκκινες κάρτες στην καριέρα του 40χρονου Πορτογάλου αμυντικού που έχουν γίνει... δεύτερη φύση του.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την 14η αγωνιστική υποδέχθηκε την Πόρτο. Τα «λιοντάρια» έπαιξαν με πάθος, έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και στο τέλος κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς, με 2-0. Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν ο Πέπε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ολα ξεκίνησα όταν ο Ματέους Ρέις έσπρωξε τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος «απάντησε» με γροθιά στο πρόσωπο. Στην αρχή έδωσε κίτρινη κάρτα και μετά από εξέταση στο VAR την άλλαξε σε απευθείας κόκκινη. Αυτή ήταν και η 16η αποβολή στην καριέρα του! 

Οταν αποφάσισε να γίνει… Κριστιάνο και Μέσι

Ήταν η δεύτερη αποβολή του Πέπε στη σεζόν μετά την κόκκινη κάρτα που είχε αντικρίσει στο Super Cup της Πορτογαλίας - το Supertaca - εναντίον της Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, ο 40χρονος στόπερ μάρκαρε τον Τζούρασεκ και κάποια στιγμή τον χτύπησε με το γόνατο από πίσω. Ο παίκτης της Μπενφίκα βρέθηκε στο έδαφος και ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης είδε την κόκκινη κάρτα. 

Καθώς έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο αποφάσισε να… πανηγυρίσει όπως είχε κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι σε διαφορετικά «clasico». Ο Πορτογάλος έβγαλε την φανέλα του και την κράτησε ψηλά ώστε να δει όλος ο κόσμος το όνομά του.

Η πιο «τρελή» αποβολή

Βέβαια, για τον Πέπε έχουν υπάρξει και χειρότερα. Ό,τι πιο «κτηνώδες» έχει κάνει στην καριέρα του το έκανε το 2009 σε αναμέτρηση της Ρεάλ με την Χετάφε. Έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Κασκέρο της Χετάφε έπεσα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο «μαινόμενος» Πορτογάλος αρχίζει να τον κλωτσάει μετά μανίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, έριξε στη συνέχεια και κάτι ψηλές στον Αλμπίν, που έτρεξε να υπερασπιστεί τον πεσμένο συμπαίκτη του. Απευθείας κόκκινη κάρτα και τιμωρία 10 αγωνιστικών το αποτέλεσμα για τον Πέπε.

Το «δολοφονικό» χτύπημα στον Ντάνι Άλβες

Πίσω στο 2011, η Ρεάλ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα σε «clasico» και στο 61ο λεπτό ο Πέπε παραλίγο να... κόψει την μπάλα στον Ντάνι Άλβες. Με τις τάπες του παπουτσιού του, ο πορτογάλος έκανε ένα «δολοφονικό» χτύπημα στο δεξί καλάμι του βραζιλιάνου και όπως ήταν φυσικό αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με το... καλημέρα κόκκινη!

Οταν εντάχθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πέπε έδειξε με το «καλημέρα»... ποιος είναι. Στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα των «μερένγχες» μέσα στο Μπερναμπέου, ο Πορτογάλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στη Σεβίλλη, σε ένα μαρκάρισμα στο κέντρο πάνω στον Νάβας, ο Πέπε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89ο λεπτό και αποβλήθηκε.

Ο 40χρονος αμυντικός έχει περάσει από την Μπεσίκτας, την Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά την Πόρτο. Συνολικά στην καριέρα του έχει 703 εμφανίσεις, στις οποίες έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα 39 φορές, έχει δώσει 34 ασίστ, έχει δεχθεί 184 κίτρινες, έχει αποβληθεί 6 φορές με διπλή τιμωρία και έχει δεχθεί 10 απευθείας κόκκινες. 

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 5 πορτογαλικά Super Cupe, ένα Intercontinental Cup, 1 League Cup Πορτογαλίας, 4 Κύπελλα Πορτογαλίας, 4 Πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 3 Super Cup Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 2 Super Cup Ευρώπης, 3 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Champions League, 1 Euro και 1 Nations League. Τέλος, η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει το 1 εκατομμύρια ευρώ.