Πέρεθ: «Φανταστικός χαρακτήρας ο Μπάλντοκ, θα πήγαινα χωρίς χρήματα στη Λεγανές»

Πέρεθ: «Φανταστικός χαρακτήρας ο Μπάλντοκ, θα πήγαινα χωρίς χρήματα στη Λεγανές»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 16:14 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 18.10.2024

Ο Ρούμπεν Πέρεθ έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα, μιλώντας για την ξαφνική και τραγική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και την προοπτική της Λεγανές.

Ο 35χρονος μέσος του Τριφυλλιού μίλησε στη σελίδα somoslega.com για την πρώην ομάδα του, τη νυν και την εμπειρία του στην Ελλάδα, αλλά και για τον θάνατο του Μπάλντοκ. Ο Ρούμπεν Πέρεθ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ντιέγκο Αλόνσο για φέτος, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Τοποθετήθηκε και για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο, ενώ πολύ συγκινητικά ήταν τα λόγια για τον συμπαίκτη του που έφυγε, πρόσφατα, από τη ζωή.

Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, συγκεκριμένα, είπε: «Ήταν τραγικά νέα για εμάς. Ήταν πολύ δημοφιλής παίκτης στα αποδυτήρια, ένας φανταστικός χαρακτήρας. Ήταν πολύ καλός στην προπόνηση και ανταγωνιστικός. Μπορώ να χαρακτηρίσω πολύ σκληρό και ξαφνικό ό,τι έγινε. Όταν κάποιος είναι άρρωστος, μπορείς να περιμένεις αυτήν την εξέλιξη. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, τόσο ξαφνικά, είναι μία πολύ σκληρή απώλεια».

19:52 - 31.01.2024

Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Πέρεθ στην Ελλάδα - Άνοιξε το σκορ κόντρα στον Ατρόμητο

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι με τον Πέρεθ, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Ακαϊντίν και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για τους «πράσινους». Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ισπανού στην Ελλάδα.

Ο Πέρεθ έχει 118 αγώνες καριέρας στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του είναι η Λεγανές. Στο ισπανικό κλαμπ αγωνίστηκε 165 φορές και δικαιωματικά έχει μία μεγάλη θέση στην καρδιά του. Ο πολύπειρος Ισπανός μέσος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την κατάσταση στο Τριφύλλι, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο. Τονίζοντας ότι θα επέστρεφε, χωρίς χρήματα, στη Λεγανές για να φορέσει ξανά τη φανέλα της.

Για το συμβόλαιό του με τους Πράσινους, λοιπόν, που λήγει το 2025, σχολίασε: «Η επιθυμία μου ήταν να μείνω και να έχω μία ακόμα ευκαιρία. Διότι αυτή είναι μία ασυνήθιστη χρονιά για εμένα. Πριν τρεις μήνες ήμουν αρχηγός στην ομάδα και από τη μία ημέρα στην άλλη, η κατάσταση άλλαξε τελείως. Θα πρέπει κάτι να κάνω, αν αυτό δεν αλλάξει. Να γυρίσω στην Ισπανία τον Ιανουάριο είναι ένα ενδεχόμενο, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από εκεί. Στη Λεγανές θα επέστρεφα να παίξω χωρίς χρήματα. Η δεύτερη κόρη μου γεννήθηκε στη Μαδρίτη. Πέρασα πολλά χρόνια εκεί και είναι λογικό να έχω σημαντική σύνδεση με το κλαμπ».

Για τη γενικότερη εμπειρία του στην Ελλάδα, ανέφερε: «Είναι η τέταρτη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό. Όταν ήρθα, κερδίσαμε το Κύπελλο. Την επόμενη σεζόν αγωνιστήκαμε στο Conference League και μετά στο Europa League. Τη δεύτερη χρονιά ήμουν υπαρχηγός. Στην αρχή δεν γνώριζα αγγλικά και ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω. Δεν ένιωθα άνετα, αλλά στη συνέχεια όλα πήγαν καλύτερα. Τώρα είναι διαφορετικό, διότι μόλις ήρθε ο προπονητής Ντιέγκο Αλόνσο, μου είπε πως δεν είχε σκοπό να βασιστεί σε εμένα. Όταν οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν, αποφάσισε να προπονούμαι μόνος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».