Πέρεθ: «Για να κατακτήσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πρέπει πρώτα να κερδίσεις ένα Champions League...»
i

Λούκα Μόντριτς & Φλορεντίνο Πέρεθ/©Photo by Etsuo Hara/Getty Images/Ideal Images

Πέρεθ: «Για να κατακτήσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πρέπει πρώτα να κερδίσεις ένα Champions League...»

Κώστας Τόπας 10:08 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 20.08.2024

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό και την περηφάνια του για τα επιτεύγματα της ομάδας του μέχρι σήμερα.

Το βράδυ του Σαββάτου (11/02) η Ρεάλ ήταν καταιγιστική στην επίθεση και με μπροστάρηδες τους Βινίσιους (2 γκολ - 1 ασίστ), Βαλβέρδε (2 γκολ) και Μπενζεμά (1 γκολ - 1 ασίστ) επιβλήθηκε 5-3 της Αλ Χιλάλ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της λίστας, με τους προέδρους των «μερένχες» με τους περισσότερους τίτλους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σαντιάγο Μπερναμπέου. Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων, ο οποίος κρατώντας τα ηνία του συλλόγου έχει κερδίσει 31 τίτλους, εξέφρασε την περηφάνια του για το νέο επίτευγμα της ομάδας του.

«Για να κατακτήσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πρέπει πρώτα να κερδίσεις ένα Champions League. Και όπως όλοι γνωρίζουν, η Ρεάλ έχει σχέση με το Champions League. Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις έναν τίτλο, αλλά αυτός είναι ξεχωριστός, γιατί όπως ανέφερα πριν, πρέπει πρώτα να κερδίσεις ένα Champions League. Το να είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη και μετά στον κόσμο είναι κάτι για το οποίο νιώθω πολύ περήφανο. Δεν είναι εύκολο, γιατί πρέπει να κερδίσεις έξι Champions League πριν από αυτό. Είχα την τύχη να τα κερδίσω και μετά να τα ολοκληρώσω. Ας συνεχίσουμε, γιατί στη Ρεάλ ό,τι κερδίζεις είναι η αφετηρία για αυτό που θα ακολουθήσει».