Το μίσος μεταξύ Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν είχε αποτέλεσμα την ακύρωση χορηγικής συμφωνίας

Το μίσος μεταξύ Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν είχε αποτέλεσμα την ακύρωση χορηγικής συμφωνίας

Γιώργος Σακελλαρίου 16:40 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 05.09.2024

Η κατακραυγή των οπαδών της Μαρσέιγ οδήγησε την εταιρεία Pernod Ricard να εγκαταλείψει τη συμφωνία για χορηγία στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το μίσος μεταξύ Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε ακόμα και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε τη Δευτέρα την υπογραφή τετραετούς συνεργασίας με την «Pernod Ricard», εταιρία εμφιαλωμένου νερού, προκαλώντας την οργή των Μασσαλών.

Με αποτέλεσμα σήμερα η εμβληματική μάρκα να παραιτηθεί από τη χορηγία του ιστορικού αντιπάλου της Μαρσέιγ.

Η συμφωνία που ανακοίνωσε η Παρί Σεν Ζερμέν αφορούσε συνεργασία έως το 2028, με τη μάρκα, μια από τις πιο εμβληματικές στη χώρα με έδρα τη Μασσαλία. Ο Αλεξάντρ Ρισάρ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Pernod Ricard», όμως, έβαλε τέλος κι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τη χορηγία της Παρί.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ρισάρ σε δελτίο Τύπου:

«Πήρα αυτή την απόφαση για τον Όμιλο και ακούγοντας αυτούς που τον κάνουν επιτυχημένο, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μας στη Γαλλία, των πελατών μας και των μετόχων μας. Πρώτα απ’ όλα, ωστόσο, από την οικογένειά μου.

Έχουν περάσει περισσότερα από 90 χρόνια από τη συγχώνευση της ιστορίας της Ricard με τη Μασσαλία. Η πόλη την είδε να γεννιέται, να μεγαλώνει κι αυτός ο δεσμός είναι ισχυρότερος από οτιδήποτε άλλο. Είναι μία απόφαση καρδιάς.

Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι που εργάστηκαν για τη χορηγία θα καταλάβουν την επιλογή μου. Η Pernod Ricard θα συνεχίσει να διεκδικεί περήφανα την προέλευσή της και την ειλικρίνεια των δεσμών που ενώνουν τις μάρκες μας με τις κοινότητές τους».

Η ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς της Μαρσέιγ, βλέποντας τη μάρκα να συνδέεται με τον ορκισμένο εχθρό τους. «Καταλαβαίνω ότι σοκάρει τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο, ναι...», σχολίασε ο αρχηγός των οπαδών της Μαρσέιγ.

Η εταιρεία καλωσόρισε αναφέροντας «αυτή η νέα παγκόσμια συνεργασία θα διαφημίσει ολόκληρο τον κατάλογο premium επωνυμιών του Ομίλου»", αλλά οι οπαδοί της Μαρσέιγ και οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν να δημιουργήσουν ένα hashtag #boycottPernodRicard, διαφημίζοντας ανταγωνιστές!

Η διαμάχη πήρε ακόμη και οικογενειακή τροπή όταν η Λορέν Ρισάρ κατήγγειλε δημόσια τη στρατηγική της εταιρείας. «Σήμερα, η εταιρεία φαίνεται να έχει ξεχάσει την προέλευσή της υπογράφοντας συνεργασία με την Παρί.

Όταν η επιχείρηση προδίδει τις ρίζες της, βλάπτει την ιστορία της και παίρνει ρίσκα για το μέλλον της...», έγραψε η εγγονή του Πολ Ρισάρ, ιδρυτής της φίρμας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!