Ο «αντάρτης» των αιθέρων που κάνει το ξεκίνημα της ζωής του με την ΑΕΚ

Ο Φράνζι Πιερό πανηγυρίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό

i

©Intime

Ο «αντάρτης» των αιθέρων που κάνει το ξεκίνημα της ζωής του με την ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 08:35 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 01.10.2024

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, ο Φράνζι Πιερό «χτύπησε» ξανά από... αέρος, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να επικρατήσει 2-0 του Παναθηναϊκού κι απέδειξε το πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τη φετινή σεζόν, ειδικά σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», καθώς επικράτησε 2-0, χάρη στα γκολ των Πιερό και Άμραμπατ και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο θηριώδης φορ άνοιξε το σκορ κόντρα στους «πράσινους» και κέρδισε το πέναλτι, όπου ο Μαροκινός συμπαίκτης του διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο επιθετικός από την Αϊτή, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι στάθηκε στην «ανατριχιαστική» στήριξη από τον κόσμο του Δικεφάλου.

Η απάντηση του Μπονίνι για τις... θλάσεις στην ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:22 - 30.09.2024

Η απάντηση του Μπονίνι για τις... θλάσεις στην ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού

Ο γυμναστής της ΑΕΚ, Γκίντο Μπονίνι, θέλησε να δώσει μια απάντηση σε αυτούς που κατηγορούσαν τον Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του για τους μυϊκούς τραυματισμούς των παικτών τις τελευταίες εβδομάδες

«Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου»

«Κάθε ντέρμπι είναι σημαντικό, είναι σημαντικό που εμφανιστήκαμε δυνατοί ως ομάδα, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό», ανέφερε αρχικά στην κάμερα της Cosmote TV, όταν ρωτήθηκε για το πρώτο του ντέρμπι, για να σταθεί συνέχεια στα «κλειδιά» της αναμέτρησης αλλά και στο πώς αισθάνεται ο ίδιος που έχει ενσωματωθεί τόσο καλά στους «κιτρινόμαυρους».

Η παρουσία των οπαδών ήταν σημαντική, πιστώνεται και στον κόσμο η νίκη, όλοι μας ανατριχιάσαμε, είναι πολύ σημαντική νίκη, όλοι μαζί ως ομάδα κάναμε επίθεση και όλοι μαζί άμυνα. Από την πρώτη μέρα ένιωσα άνετα, νιώθω πλέον σαν να είμαι στο σπίτι μου και σαν να είμαι καιρό εδώ και προσπαθώ να το ανταποδώσω», κατέληξε ο Πιερό.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ, έστω και την τελευταία στιγμή, αποφάσισε να κινηθεί για την ένταξη ενός φορ. Μπορεί ο Φράνζι Πιερό, να μην ήταν η πρώτη επιλογή για τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο ο 29χρονος φορ ανήκει σήμερα στο ρόστερ της Ένωσης και ήδη έχει προλάβει να κάνει τη διαφορά στα 270 αγωνιστικά λεπτά που έχει εμφανιστεί με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ γνώριζαν εξ αρχής το προφίλ του ποδοσφαιριστή και πώς αυτός θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Αλλωστε, ο Πιερό ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μακάμπι Χάιφα, για τη σεζόν 2023-2024. Σε 50 αγώνες σημείωσε 26 γκολ και έδωσε οκτώ ασίστ. Κάτι που του επέτρεψε να γίνει ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής έχοντας πετύχει τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν, ρεκόρ. Και χάρη στις αξιοσημείωτες εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της σεζόν, ήταν περιζήτητος από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους που ήθελαν να τον αποκτήσουν.

Με τον ίδιο ρυθμό, ο Πιερό έχει ξεκινήσει και τις υποχρεώσεις του στην ΑΕΚ. Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει καλά καλά ούτε μήνα στους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο ο επιθετικός από την Αϊτή έχει ήδη φροντίσει να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Κυριακής (29/09).

Ρότα σεντράρει, Πιερό σκοράρει

Απέναντι στους «πράσινους», ο Πιερό πήρε το «όπλο» του και πυροβόλησε. Στο 30', ο Ρότα βρήκε χώρο από τα δεξιά και σέντραρε, ο Ινγκασον «έχασε» τον Πιερό και ο 29χρονος στράικερ της Ενωσης έστειλε με κεφαλιά «οβίδα» την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι.

Οπως ακριβώς το είχε κάνει και στο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» απέναντι στον Βόλο. Τότε, Ο Φράνζι Πιερό, είχε βρέθηκε ξαφνικά στο αρχικό σχήμα, άνοιξε το σκορ στο 22', πετυχαίνοντας γκολ στην πρώτη του εμφάνιση με την Ένωση. Ο Ρότα με μια γλυκιά σέντρα βρήκε τον Αϊτινό φορ κι αυτός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Άλλο Λιβάι, άλλο Πιερό

Οπως αποδεικνύεται, ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ, με τον Πιερό στο βασικό σχήμα αλλάζει. Δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που υπηρετούν οι παίκτες της Ένωσης, όταν ο Λιβάι Γκαρσία παίρνει φανέλα βασικού. Και πώς να είναι άλλωστε από τη στιγμή που πρόκειται για δύο επιθετικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Γκαρσία θέλει την μπάλα στον χώρο για να τρέξει, να την κουβαλήσει, να πατήσει περιοχή και στο τέλος να εκτελέσει. Εν αντιθέσει με τον Πιερό, ο οποίος θέλει οι συμπαίκτες του να τον τροφοδοτούν στο «κουτί» και να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Γι' αυτό και ο Ματίας Αλμέιδα έχει «αναγκαστεί» να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια, όπου ο Πιερό αγωνίζεται στο βασικό σχήμα. Βλέπουμε περισσότερες σέντρες στην μεγάλη περιοχή και κυρίως συνεργασίες προκειμένου η μπάλα να φτάνει στα πόδια ή (καλύτερα) στο κεφάλι του 1.94μ. φορ της.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Πιερό έδωσε ακόμη ένα «σόου» με τα «κιτρινόμαυρα». Πέρα από το γκολ και το κερδισμένο πέναλτι, ο 29χρονος φορ τελείωσε το ματς, έχοντας 41 επαφές με την μπάλα, 44% ευστοχία στις πάσες, 2/4 κερδισμένες μονομαχίες, 12/19 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, ένα κερδισμένο φάουλ, ένα σουτ στον στόχο και δύο κεφαλιές, εκ των οποίων η μία κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Πρώτη φορά τέτοιο ξεκίνημα

Ο Φράνζι Πιερό, μπορεί όπως αναφέραμε να μην έχει συμπληρώσει μήνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο έχει ήδη προλάβει να δείξει τα διαπιστευτήρια του. Σε 270', μετράει ήδη δύο γκολ, κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα με τα «κιτρινόμαυρα». Κάτι που στην πλούσια καριέρα του δεν είχε καταφέρει να πετύχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Με την Μακάμπι Χάιφα, την ομάδα όπου κατέγραψε 106 συμμετοχές, χρειάστηκε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος στο Ισραήλ, προκειμένου να σκοράρει το πρώτο του τέρμα. Και συγκεκριμένα το βρήκε έπειτα από 166 αγωνιστικά λεπτά. Με τη φανέλα της Γκινγκάμπ, σκόραρε για πρώτη φορά στο τέταρτο του παιχνίδι στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Ενώ με την Μουσκρόν, στο Βέλγιο, βρήκε δίχτυα στο έκτο του παιχνίδι.

Σήμερα, ο Πιερό μετράει ήδη δύο τέρματα με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και χωρίς να έχει προσαρμοστεί στο 100%, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο στην επίθεση της Ένωσης. Είτε είναι καλά ο Λιβάι Γκαρσία, είτε όχι...