«Ο Αλί Σαμάτα υποψήφιος αντικαταστάτης του Πιερό στη Μακάμπι Χάιφα»

Αλί Σαμάτα

i

©Intime

«Ο Αλί Σαμάτα υποψήφιος αντικαταστάτης του Πιερό στη Μακάμπι Χάιφα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:11 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 10.09.2024

Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα η Μακάμπι Χάιφα εξετάζει την περίπτωση του Αλί Σαμάτα ως αντικαταστάτη του Φραντζντί Πιερό στην γραμμή κρούσης.

Ο Φραντζντί Πιερό βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο Αϊτινός επιθετικός ο οποίος στην αρχή του καλοκαιριού απασχόλησε και τον ΠΑΟΚ θα ντυθεί τελικά στα κιτρινόμαυρα.

Όταν «ψωνίζεις» γκολ είναι πάντα το ορθό, αλλά η ΑΕΚ πληγώθηκε μέχρι να το κάνει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:11 - 09.09.2024

Όταν «ψωνίζεις» γκολ είναι πάντα το ορθό, αλλά η ΑΕΚ πληγώθηκε μέχρι να το κάνει

Για περισσότερους από έναν λόγους συνιστά ποδοσφαιρικά σωστή επιλογή για την Ένωση να κλείσει το θέμα του φορ πηγαίνοντας στην επιλογή του Πιερό, μόνο που η διαδρομή εως εκεί είχε ακριβά... διόδια - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Η «Ένωση» βρήκε στο πρόσωπο του Πιερό τον φορ που έψαχνε για να αποτελέσει μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία το επιθετικό της δίδυμο τη σεζόν που διανύουμε. Με τη σειρά της η Μακάμπι Χάιφα, με τη φανέλα της οποίας ο 29χρονος επιθετικός κατέγραψε 106 συμμετοχές με 43 τέρματα και 18 ασίστ, αναζητά τον αντικαταστάτη του μετά το deal με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ, λοιπόν, ο φορ του ΠΑΟΚ Αλί Σαμάτα είναι ένας από τους στόχους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της Μακάμπι Χάιφα. Ο Τανζανός επιθετικός είναι εκτός πλάνων του Λουτσέσκου, αφού δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα και ο Δικέφαλος προσπαθεί να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2025.

Αναλυτικά όσα γράφουν στο Ισραήλ:

«Ο Πιερό, ο οποίος θα υπογράψει με την ΑΕΚ, αφήνει πίσω του 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 18 ασίστ.

Στη Χάιφα εργάζονται από την αρχή για να βρουν έναν κατάλληλο αντικαταστάτη και ένας αξιωματούχος του συλλόγου είπε: "Θα φέρουμε έναν επιθετικό, ο οποίος θα συνεισφέρει στην ομάδα".

Ο 31χρονος επιθετικός Αλί Σαμάτα πρωταγωνίστησε στο Βέλγιο και αγοράστηκε από την Άστον Βίλα για δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Μια σεζόν αργότερα πουλήθηκε στη Φενερμπαχτσέ για έξι εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά ο Σαμάτα σημείωσε 68 γκολ στο Βέλγιο. Με 14 εμφανίσεις στην Premier League και τρία γκολ στο Champions League, σημείωσε 122 γκολ στα οποία πρόσθεσε 39 ασίστ.

Για το Ισραήλ η μεταγραφική περίοδος κλείνει την επόμενη Τετάρτη και στη Χάιφα στοχεύουν να ολοκληρώσουν την προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού και εξτρέμ, καθώς και να βρουν ομάδα για τον Έρικ Σουράνοφ».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!