H Μοντερέι σκοπεύει να πάρει προπονητή που δεν έχει σε εκτίμηση τον Πινέδα

Ο Ορμπελίν Πινέδα

i

© Intime

H Μοντερέι σκοπεύει να πάρει προπονητή που δεν έχει σε εκτίμηση τον Πινέδα

Sportal newsroom 20:39 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 09.08.2024

Η Μοντερέι βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι του Εντουάρντο Κουντέ. Ενός τεχνικού που δεν είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Ορμπελίν Πινέδα.

«Θα τα πω για τελευταία φορά. Δεν πωλείσαι και δε θα φύγεις από την ΑΕΚ! Εμένα δε θα μου πει κανένας, πότε και πόσο θα σε πουλήσω. Τώρα δεν πωλείσαι. Όσο με κοντράρει ο Βιγιαρεάλ (σ.σ. εκπρόσωπος του Πινέδα), τόσο περισσότερο "μουλαρώνω".

Δε θα μου επιβάλλει κανένας αναρχία στην ομάδα. Μένεις εδώ και μπες μέσα στο γήπεδο να υπερασπίζεις το σύμβολο Πινέδα με την αγωνιστική σου αξία και την ποιότητά σου. Είμαι κατανοητός;». Mε αυτά τα λόγια, ο Μάριος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε στον Ορμπελίν Πινέδα πως δεν πωλείται και πως θα παραμείνει παίκτης της ΑΕΚ. Ο ίδιος ο παίκτης όχι απλά δεν ήταν αρνητικός αλλά είπε μεταξύ άλλων στον ισχυρό άντρα ότι: «Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ».

Ο Πινέδα έτσι κι αλλιώς δεν είχε αλλάξει καθόλου και τίποτα από την καθημερινότητα του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:15 - 09.08.2024

Ο Πινέδα έτσι κι αλλιώς δεν είχε αλλάξει καθόλου και τίποτα από την καθημερινότητα του

Παρά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του μάνατζερ του, ο Μεξικανός μέσος της ΑΕΚ δεν είχε χάσει ούτε την προσήλωση του στην δουλειά, ούτε την διάθεση του, ούτε καν είχε επηρεαστεί στην ζωή του στην Αθήνα

Κάπως έτσι το κεφάλαιο αποχώρησης του Μεξικανού έδειξε να κλείνει οριστικά. Ακόμα και να μη συνέβαινε αυτό, βέβαια, η Μοντερέι δεν έδειχνε πρόθυμη να προσφέρει ένα πολύ μεγάλο ποσό, ούτως ώστε να τον αποκτήσει. Κι ακόμα και αν σκόπευε να δώσει αυτό το ποσό, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία φαίνεται πως θα έβαζε «φρένο» στα όποια σενάρια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Η Μοντερέι αποκλείστηκε από το Leagues Cup και αυτό έφερε την απόλυση του νυν προπονητή, Τάνο Ορτίζ. Ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για την αντικατάστασή του ήταν και αυτό του Εντουάρντο Κουντέ. Ενός τεχνικού που δεν είχε καθόλου σε εκτίμηση τον Ορμπελίν Πινέδα στο αγωνιστικό σκέλος, αφού εκείνος ήταν η αιτία για να αποχωρήσει ο Μεξικανός από τη Θέλτα και να πάει στην ΑΕΚ.

Επί εποχής του Κουντέ στη La Liga, ο μέσος της Ένωσης είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και έτσι δέχθηκε την τότε πρόταση της ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία, αφού ο Πινέδα έγινε... σύμβολο στους «κιτρινόμαυρους» και συνέβαλε πάρα πολύ στο να έρθει το νταμπλ της σεζόν 2022-23. Όταν, δε, ο προπονητής είχε ρωτηθεί για την αποχώρηση του παίκτη εκείνος είχε απαντήσει πως:

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Δεν μπορούσα να εγγυηθώ ότι θα έχει συμμετοχή στην ομάδα. Η απόφαση του ήταν σωστή αφού αποφάσισε να πάει σε ένα μέρος όπου έχει περισσότερες πιθανότητες να δείξει το ποιος είναι Τα πήγε καλά μαζί μας. Είναι ένα αγόρι που συνεχώς προσπαθεί».