Η πορεία του Μεξικού στο Gold Cup, κρίνει την ενσωμάτωση του Πινέδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Η πορεία του Μεξικού στο Gold Cup, κρίνει την ενσωμάτωση του Πινέδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 11:19 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Ο Πινέδα είναι πλέον και με την βούλα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αλλά ο Αλμέιδα θα περιμένει την πορεία του Μεξικό στο Gold Cup για να μάθει πότε θα τον έχει στην διάθεση του

Είναι δεδομένο πως για τον Ματίας Αλμέιδα αυτό το σημερινό πρωινό ξύπνημα ήταν από τα πιο όμορφα τα τελευταία χρόνια. Ήταν βλέπετε, εξαιρετικά σημαντικό για τον Αργεντινό τεχνικό, να κρατήσει τον Ορμπελίν Πινέδα. Ωστόσο πλέον για τον Αργεντινό τεχνικό, αυτό που έχει σημασία είναι το καθαρά... διαδικαστικό. Το πότε δηλαδή ο Μεξικανός χαφ θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ΑΕΚ

Ο Πινέδα βρίσκεται με την αποστολή του Μεξικού στο Gold Cup. Είναι βασικός και από τους καλύτερους παίκτες στα δυο πρώτα ματς του ομίλου. Το πιο πιθανό είναι πως το Μεξικό όχι απλώς θα προκριθεί, αλλά θα τερματίσει και πρώτο. Αυτό σημαίνει πως πάει στο νοκ άουτ παιχνίδι της «οκτάδας» στις 9 Ιουλίου. Αν καταφέρει και κερδίσει και συνεχίσει, τότε θα φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά που είναι στις 13 του μηνός. Και στο ενδεχόμενο, που δεν είναι καθόλου απίθανο, να το πάει μέχρι και τον τελικό, θα έχει ματς μέχρι και τις 15 Ιούλη. 

Η πορεία του Μεξικού λοιπόν στην διοργάνωση, θα κρίνει και το πότε ο Πινέδα θα μπορέσει να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Βεβαίως είναι δεδομένο πως αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την εθνική του, θα πάρει ο Πινέδα το λιγότερο μια εβδομάδα για να ξεκουραστεί. Επομένως ο Αλμέιδα έχει στο μυαλό του, πως δύσκολα θα μπορεί να έχει τον Μεξικανό χαφ στην διάθεση του, πριν από τις 22-23 Ιουλίου. 

Ακόμα και έτσι, προλαβαίνει να είναι έτοιμος και παρών στην πρώτη μάχη για τα προκριματικά του Champions League στις 8 ή 9 του Αυγούστου. Άλλωστε ο Πινέδα ξέρει πολύ καλά και την ομάδα και τους συμπαίκτες του, επομένως δεν χρειάζεται καθόλου χρόνος προσαρμογής.