Με τον Πινέδα η ΑΕΚ πάει να σπάσει το ρεκόρ του Τσιάρτα και να κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

Με τον Πινέδα η ΑΕΚ πάει να σπάσει το ρεκόρ του Τσιάρτα και να κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της

Κώστας Τόπας 11:47 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 14.08.2024

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που απασχολούν την ΑΕΚ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα σε Ισπανία και Μεξικό η Ένωση βρίσκεται κοντά στην αγορά του Μεξικανού έναντι 6 και 7,5 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το «deal» αυτή θα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων».

Στην τελική ευθεία έχει μπει όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο Μεξικό και στην Ισπανία, η απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ, η οποία έχει καταθέσει πρόταση αγοράς του από την Θέλτα. 

Σύμφωνα με το Celtanoticias, «ο Πινέδα ετοιμάζεται να γίνει παίκτης της ΑΕΚ», βάζοντας στο τραπέζι ένα ποσό ανάμεσα στα 6 και 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, θα είναι η ακριβότερη στην ιστορία της ΑΕΚ, μιας και στο παρελθόν οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν ξεπεράσει τα 4εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή.

Ήδη από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα από το Μεξικό, τα οποία έκαναν λόγο για πολύ προχωρημένες και κοντά στο αίσιο τέλος διαπραγματεύσεις με την Θέλτα για τον Ορμπελίν Πινέδα, από την ΑΕΚ δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση. Αντίθετα στην Ένωση κρατούσαν χαμηλούς τόνους. Το ίδιο ακριβώς κλίμα έβγαινε από την ΑΕΚ, ακόμα και όταν ήρθε το μπαράζ δημοσιευμάτων.

Από την πλευρά του πάντως, ο Μεξικανός επιθετικός αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην πορεία των «κιτρινόμαυρων» μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Σε 41 εμφανίσεις που κατέγραψε με τον Δικέφαλο στο στήθος, βρήκε δέκα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας παράλληλα μοιράσει και τέσσερις ασίστ σε συμπαίκτες του. Γι' αυτό κι άλλωστε αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων της ΑΕΚ.

Πάει για ρεκόρ αγοράς

Στο παρελθόν πάντως, η ΑΕΚ δεν έχει φτάσει τόσο υψηλά για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή. Η πιο ακριβή μεταγραφή έως τώρα στην ιστορία της Ένωσης είναι εκείνη του Βασίλη Τσιάρτα από τη Σεβίλλη το μακρινό 2000. Τότε, επί Netmed στο ιδιοκτησιακό τιμόνι της, η ΑΕΚ είχε δαπανήσει ποσό που σε ευρώ αντιστοιχεί σε 3,5 εκατομμύρια. 

Τη σεζόν 2002/03 η Ένωση προχώρησε στην δεύτερη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της, με την απόκτηση του Γρηγόρη Γεωργάτου από την Ίντερ, καταβάλλοντας στους «νερατζούρι» τρία εκατομμύρια ευρώ.  Η αμέσως επόμενη ήταν αυτή του Ραφίκ Τζιμπούρ από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2008, αντί 2,9 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Transfermarkt, ενώ κατ' αναλογία, τα περισσότερα χρήματα ξοδεύτηκαν για τον Λιβάι Γκαρσία καθώς μόλις για το 60% των δικαιωμάτων του, η Ένωση πλήρωσε 2,4 εκατ. ευρώ στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, το καλοκαίρι του 2020.

Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές της ΑΕΚ:

Βασίλης ΤσιάρταςΑπό την Σεβίλλη στην ΑΕΚ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ
Γρηγόρης ΓεωργάτοςΑπό την Ίντερ στην ΑΕΚ έναντι 3 εκατ. ευρώ
Ραφίκ ΤζιμπούρΑπό τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ
Λιβάι ΓκαρσίαΑπό την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην ΑΕΚ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ
Νίκλας ΕλίασονΑπό τη Νιμ στην ΑΕΚ έναντι 2 εκατ. ευρώ
Μάρκο ΛιβάγιαΑπό την Λας Πάλμας στην ΑΕΚ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ
Στίβεν ΤσούμπερΑπό την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην ΑΕΚ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ
Ιγνάσιο ΣκόκοΑπό την Πούμας στην ΑΕΚ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ
Ντέμης ΝικολαΐδηςΑπό τον Απόλλωνα Σμύρνης στην ΑΕΚ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ
Σέρχιο ΑραούχοΑπό την Λας Πάλμας στην ΑΕΚ έναντι 1,46 εκατ. ευρώ

*Transfermarkt