Πιρόλα στη σελίδα της ιταλικής Ομοσπονδίας: «Εντυπωσιάστηκα με το πρότζεκτ του Ολυμπιακού»

Λορέντζο Πιρόλα

i

©intime

Πιρόλα στη σελίδα της ιταλικής Ομοσπονδίας: «Εντυπωσιάστηκα με το πρότζεκτ του Ολυμπιακού»

Δημήτρης Χούπης 18:28 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 09.10.2024

Ο Λορέντζο Πιρόλα μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ιταλικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τόνισε ότι ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι εντυπωσιάστηκε από το πρότζεκτ των «ερυθρόλευκων».

Ο Λορέντζο Πιρόλα μίλησε στην επίσημη σελίδα της ιταλικής Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε για τη μέχρι στιγμής πορεία του στον Ολυμπιακό, αλλά και στη ζωή του στην Ελλάδα.

«Με ήθελαν πραγματικά. Με ήθελαν πολύ από την Ελλάδα. Το σκέφτηκα διότι δεν ήταν μία... κλασική μεταγραφή για έναν 22χρονο. Όμως είχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από το project του Ολυμπιακού που το δέχθηκα αμέσως. Το 2025 η ομάδα θα γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια. Έχει στόχο το Πρωτάθλημα και υπάρχει και η συμμετοχή στο Europa ενώ πέρυσι ο σύλλογος κατέκτησε το Conference. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό», ήταν τα λόγια του αρχικά.

«Τα πηγαίνουμε καλά. Αγοράσαμε ένα σπίτι στη Βούλα και εκεί μένουν και άλλοι συμπαίκτες μου, που τους έχω γνωρίσει αυτόν τον πρώτο καιρό. Προφανώς μιλάω με όλους στα αγγλικά καθώς είμαι ο μόνος Ιταλός και ενώ έχω αρχίσει να μαθαίνω και να λέω και λέξεις στα ελληνικά όπως το καλημέρα.

Ήξερα ότι αυτή η εμπειρία έχει να μου μάθει πολλά και από πλευράς γλώσσας γιατί πρέπει να γίνεσαι κατανοητός σε όλους. Η Αθήνα είναι μία πόλη που μπορεί να συγκριθεί με τη Ρόμα. Τον φανταζόμουν χαοτική άλλη όμορφη με τη θάλασσα αλλά και τα ιστορικά της σημεία μέσα σε λίγα χιλιόμετρα», συνέχισε μιλώντας για τη ζωή του στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το φαγητό ο Ιταλός ανέφερε ότι στον Ολυμπιακό προσέχουν πάρα πολύ τα θέματα διατροφής, αλλά και το τι τρώνε οι ποδοσφαιριστές στο σπίτι τους. Ακόμη, μίλησε για τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και τη φιλική του σχέση με τον Μπρινιόλι, τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.