Η χαρά του γκολ που κατέληξε σε τραγωδία: Η σοκαριστική στιγμή όταν ο 23χρονος έσπασε τον αυχένα του πανηγυρίζοντας το τέρμα που πέτυχε (vid)

Ο πανηγυρισμός

i

© PrtScr

Η χαρά του γκολ που κατέληξε σε τραγωδία: Η σοκαριστική στιγμή όταν ο 23χρονος έσπασε τον αυχένα του πανηγυρίζοντας το τέρμα που πέτυχε (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:55 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 14.08.2024

Ένας Ινδός ποδοσφαιριστής πέτυχε γκολ, ωστόσο ο εντυπωσιακός πανηγυρισμός που επιχείρησε να κάνει έμελλε να του στερήσει τη ζωή.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλάκις διάφορα περιστατικά είτε θετικά είτε αρνητικά, τα οποία έχουν μείνει χαραγμένα στην ιστορία του αθλήματος. Από απίθανα γκολ, εισβολές οπαδών κι εκτεταμένα επεισόδια μέχρι και… στριπτίζ σε κερκίδα εν ώρα αγώνα, τα πρωτόγνωρα σκηνικά είναι αμέτρητα. Αυτό που βλέπουμε πολύ σπάνια όμως, είναι ο θάνατος ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια ενός πανηγυρισμού.

Ο φρικτός θάνατος που βρήκε ο Ινδός παίκτης, Πίτερ Μπιαξαντζουάλα, ήταν αυτός που σόκαρε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό περιστατικό τον πλανήτη.

Στην αναμέτρηση μεταξύ της Bethlehem Vengthlang, της ομάδας του, και της Chanmari West για το πρωτάθλημα της Ινδίας, ο 23χρονος βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης στο 62ο λεπτό (1-1), ωστόσο αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο του γκολ. Την ώρα του πανηγυρισμού, ο Πίτερ επιχείρησε μία εντυπωσιακή τούμπα η οποία όμως δεν του βγήκε σε καλό. Η απότομη προσγείωση στο χορτάρι, είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο του αυχένα. 

Ο τρόπος της πτώσης όπως φάνηκε και από την τηλεοπτική κάλυψη ήταν άκρως σοκαριστικός, ενώ και η αντίδραση των συμπαικτών του ήταν άμεση. Άπαντες στο γήπεδο είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία αναστάτωση. Στη συνέχεια, ο Πίτερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πιο κοντινό νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν το μέγεθος της ζημιάς. Η αξονική τομογραφία φανέρωσε το σοβαρό πρόβλημα στον νωτιαίο μυελό. Έπειτα, ο μοιραίος σκόρερ μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, εκεί όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

«Ο Πίτερ ήταν ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης που ονειρευόταν να παίξει στο εθνικό πρωτάθλημα. Ο θάνατός του ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Όλοι πιστεύαμε ότι θα αναρρώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαλνγκίνγκλοβα Χμαρ, γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μιζοράμ (MFA).

«Ήταν μια θλιβερή μέρα για το Ινδικό ποδόσφαιρο. Ο θάνατος του Πίτερ συγκλόνισε τους συμπαίκτες του, όλους τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς.

Ο Πίτερ ήταν ένας αμυντικός μέσος που είχε ως κύριο στοιχείο την εργατικότητά του», ανέφερε στην ανακοίνωση της η ομάδα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Ο προπονητής της Bethlehem Vengthlang, Danny Lalduhawma, σχολίασε το τραγικό περιστατικό λέγοντας: «Ο Πίτερ ήταν ένα παλικάρι με καλούς τρόπους που διατηρούσε πάντα την πειθαρχία του εντός και εκτός γηπέδου. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν».

Η πιο τραγική ιστορία ποδοσφαιριστή ήταν του Ρόμπερτ Ένκε: Ο θάνατος της κόρης του, η κατάθλιψη και η αυτοκτονία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:12 - 15.06.2023

Η πιο τραγική ιστορία ποδοσφαιριστή ήταν του Ρόμπερτ Ένκε: Ο θάνατος της κόρης του, η κατάθλιψη και η αυτοκτονία

Το δράμα του Ρόμπερτ Ένκε, μία καριέρα γεμάτη σκαμπανεβάσματα και ο θάνατος της δύο ετών κόρης του που αποδείχθηκε μοιραίος για την κατάθλιψη και τον θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον θάνατό του, η Bethlehem Vengthlang απέσυρε τη φανέλα με το «21», με σκοπό να τον τιμήσει.