«Καρφιά» Πλατινί για Τσέφεριν και Ινφαντίνο: «Σκέφτονται μόνο τα χρήματα, δεν είναι τίποτα στο ποδόσφαιρο»

Μισέλ Πλατινί

i

PRtScr

«Καρφιά» Πλατινί για Τσέφεριν και Ινφαντίνο: «Σκέφτονται μόνο τα χρήματα, δεν είναι τίποτα στο ποδόσφαιρο»

Κώστας Τόπας 11:00 - 05.06.2024

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί δεν μάσησε τα λόγια του προς τον πρόεδρο της UEFA και αυτόν της FIFA. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλεξάντερ Τσέφεριν και Τζιάνι Ινφαντίνο νοιάζονται μόνο για τα χρήματα.

Ποτέ δεν κρυβόταν πίσω από της λέξεις. Η παραμικρή από τις παρεμβάσεις του Μισέλ Πλατινί στα Μέσα ενημέρωσης αναπόφευκτα κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον όλων. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Μισέλ Πλατινί συζήτησε διάφορα θέματα στο επίκεντρο των ειδήσεων, ιδίως τον επερχόμενο διορισμό του Τιάγκο Μότα στην κεφαλή της Γιουβέντους, του συλλόγου που έχει δει τον Γάλλο να λάμπει τόσο πολύ.

«Ως προπονητής, δεν τον ξέρω καλά, ως παίκτης, ήταν πολύ δυνατός, αλλά αυτή είναι η στιγμή για να θεραπεύσει την ομάδα, όχι να ονειρευτεί», εξηγεί.

Ερωτηθείς αν ήθελε ή όχι να επιστρέψει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού πέρασε οκτώ χρόνια στην ηγεσία της UEFA, ο Πλατινί απέκλεισε αμέσως αυτή την επιλογή πριν μιλήσει.

«Τελείωσε, μου έμεινε η αδικία που έπαθα και την κρατάω (ήταν στο επίκεντρο αρκετών νομικών υποθέσεων μετά το 2015, πριν αθωωθεί από τις κατηγορίες σε βάρος του). Γνωρίζω τους μάνατζερ του χθες και του σήμερα. O Τσέφεριν και ο Ινφαντίνο δεν είναι τίποτα, σκέφτονται μόνο τα λεφτά. Δημιούργησαν ένα ηλίθιο νέο Champions League (με 36 συλλόγους), με πάρα πολλούς αγώνες. Εγώ ήθελα να ανατεθεί η διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου στους παίκτες, σε αυτούς που το ξέρουν πραγματικά το άθλημα».

Και συνέχισε: «Ως παίκτης, προπονητής και προπονητής, πάντα προσπαθούσα να τα πάω καλά, να αυξήσω την ευχαρίστηση του ποδοσφαίρου και τη βάση όσων το παίζουν. Σήμερα, αυτό το άθλημα είναι στα χέρια μάνατζερ χωρίς ιστορία και προπονητές με εμμονή με τακτική Αντίθετα, πρέπει να δώσεις τη μπάλα σε ένα παιδί όπως έδωσες ένα πιάνο στον Μότσαρτ. Οι προπονητές ξέρουν να δείχνουν μόνο έναν πίνακα γεμάτο διαγράμματα, σχέδια, κινήσεις και βέλη, αλλά άφησέ τους να παίξουν ελεύθερα, αυτά αγόρια!».