Επαναστατική ιδέα από τον Πλατινί: «Να παίζουν 10 παίκτες αντί για 11 στο ποδόσφαιρο»

Ο Μισέλ Πλατινί σε συνέδριο - Φωτ. IMAGO

Επαναστατική ιδέα από τον Πλατινί: «Να παίζουν 10 παίκτες αντί για 11 στο ποδόσφαιρο»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:37 - 20.09.2024

Μία ριζοσπαστική αλλαγή πρότεινε ο Μισέλ Πλατινί για τον χώρο του ποδοσφαίρου, λέγοντας πως καλή ιδέα θα ήταν να μειωθούν οι παίκτες.

Ανά καιρούς το ποδόσφαιρο αλλάζει και εξελίσσεται, είτε αυτό έχει να κάνει με την τακτική, είτε με τους κανόνες, είτε με το οτιδήποτε συμβαίνει τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Για παράδειγμα, 10 χρόνια πριν το VAR δεν υπήρχε καν σαν κόνσεπτ στα γήπεδα και πολλοί στο άκουσμα της τοποθέτησής του μιλούσαν για αλλοίωση του αθλήματος. Αν για αυτούς, λοιπόν, ο Video Assistant Referee φάνταζε μία φορά αλλοίωση, τότε η νέα ιδέα του Μισέλ Πλατινί θα τους... έβγαζε από τα ρούχα τους.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής από τη Γαλλία εξέφρασε τη δική του σκέψη για μία νέα μεταρρύθμιση στον «βασιλιά των σπορ» και αυτή είχε να κάνει με τον αριθμό των παικτών. Ο ίδιος, λοιπόν, υποστήριξε πως μία ωραία ιδέα θα ήταν οι 11 παίκτες να μειωθούν σε 10, λόγω της εξέλιξης του αθλήματος.

«Ίσως θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε έναν παίκτη, να παίζουμε με 10. Παίζαμε με 11 από το 1900. όμως, εκείνη την περίοδο έτρεχαν πολύ λιγότερο από σήμερα, ήταν λιγότερο δυνατοί και λιγότερο γρήγοροι. Οπότε ίσως είναι καλό να περιορίσουμε τον αριθμό των παικτών, αυτό θα απελευθερώσει χώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πάλαι ποτέ αστέρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RMC Sport.

Εν συνεχεία, ο Μισέλ Πλατινί, μιλώντας για το νέο Champions League τόνισε πως: «Είναι μια νέα φόρμουλα. Πιστεύω ότι είναι μια διοργάνωση που είναι περισσότερο πολιτική, παρά συνδέεται με το ποδόσφαιρο ως ποδόσφαιρο. Η UEFA ήθελε να αλλάξει τη διοργάνωση για να ικανοποιήσει τους συλλόγους, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα και να μην δημιουργήσουν την European Super League. Αλλά θα δούμε την εξέλιξή της. Το νέο Champions League συστάθηκε λόγω πολιτικής και χρημάτων. Το ίδιο βέβαια είχε συμβεί με το Champions League το 1992, αφού και αυτό δημιουργήθηκε για τα λεφτά. Γιατί όχι, θα μπορούσε να είναι μια καλή διοργάνωση»