Ο συμπαίκτης του Ποντένσε «έσπασε» τη σιωπή του για το περιστατικό ρατσισμού από παίκτες της Κόμο

Χι - Τσαν

Ο συμπαίκτης του Ποντένσε «έσπασε» τη σιωπή του για το περιστατικό ρατσισμού από παίκτες της Κόμο

Κώστας Τόπας 15:46 - 17.07.2024

Ο Χι - Τσαν μίλησε για πρώτη φορά από τότε που η Κόμο αρνήθηκε ότι ένας από τους παίκτες της του έκανε ρατσιστική επίθεση, με αποτέλεσμα ο Ντάνιελ Ποντένσε να γίνει έξαλλος.

Τη Δευτέρα (15/07) η Γουλβς κέρδισε την Κόμο με 1-0 σε φιλικό προετοιμασίας στην Ισπανία, αλλά ο αγώνας επισκιάστηκε από ένα περιστατικό στο δεύτερο ημίχρονο. Ένας παίκτης της ιταλικής ομάδας φέρεται να κακοποίησε ρατσιστικά τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό της Γουλβς, Χι - Τσαν, πυροδοτώντας μια σύγκρουση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Μάλιστα, ο συμπαίκτης του Χουάνγκ Χι - Τσαν, Ντάνιελ Ποντένσε, είδε απευθείας κόκκινη κάρτα αφού έριξε μια γροθιά κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Μετά τον αγώνα η Γούλβς είπε ότι θα καταγγέλλει το περιστατικό στην UEFA, αλλά το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δημοσίευσε στη συνέχεια μια δήλωση λέγοντας ότι το φιλικό δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία τους.

Την Τρίτη (16/07), η Κόμο δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία ισχυρίστηκαν ότι ο παίκτης τους είπε "αγνοήστε τον (Χουάνγκ), νομίζει ότι είναι ο Τσάκι Τσαν».

Ο σύλλογος της Serie A τοποθετήθηκε λέγοντας: «Έχοντας μιλήσει εκτενώς με τον παίκτη μας, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό αφορούσε το όνομα του παίκτη και τις συνεχείς αναφορές του «Τσανί» που έκαναν οι συμπαίκτες του στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά τον σύλλογό μας, ο παίκτης μας δεν είπε τίποτα με υποτιμητικό τρόπο».

Η Κόμο επέκρινε την αντίδραση «συγκεκριμένων παικτών της Γουλβς» και τους κατηγόρησε. Ωστόσο, o παίκτης της Γουλβς αναφέρθηκε στο περιστατικό για πρώτη φορά.

«Ο ρατσισμός είναι απαράδεκτος στον αθλητισμό και σε όλες τις πτυχές της ζωής», έγραψε ο 28χρονος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Μετά το περιστατικό, το προπονητικό επιτελείο και οι συμπαίκτες μου μου είπαν αμέσως ότι θα έφευγαν από το γήπεδο μαζί μου αν χρειαζόταν και συνέχισαν να ελέγχουν την ευημερία μου. Είμαι πολύ ευγνώμων στους συμπαίκτες μου για άλλη μια φορά. Παρ' όλα αυτά, ήθελα να συνεχίσω και κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε στο γήπεδο!

Τέλος ευχαριστώ σε όλους όσους έστειλαν υποστηρικτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό».