Τεράστια ανατροπή: Επιστρέφει στη δράση ο Πογκμπά, μειώθηκε η ποινή του!
i

©imago

Τεράστια ανατροπή: Επιστρέφει στη δράση ο Πογκμπά, μειώθηκε η ποινή του!

Δημήτρης Χούπης 19:54 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 04.10.2024

Ο Πολ Πογκμπά θα επιστρέψει νωρίτερα στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς η ποινή του για το ντόπινγκ μειώθηκε από τέσσερα χρόνια σε 18 μήνες και θα γυρίσει μέσα στο 2025.

Ο Πολ Πογκμπά θα επιστρέψει νωρίτερα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Γάλλος μέσος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και είχε δεχτεί ποινή απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια.

Παρόλα αυτά η τιμωρία του μειώθηκε αρκετά, στους 18 μήνες και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα μέσα στο 2025. Ο Πογκμπά θα μπορεί να προπονηθεί με τη Γιουβέντους από τον Ιανουάριο και θα μπορεί να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο παιχνίδι του Γάλλο πρώην διεθνή ήταν τον Σεπτέμβρη του 2023 απέναντι στην Έμπολι για τη Serie A, ενώ το συμβόλαιό του με τη «γηραιά κυρία» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026.

Ο 31χρονος είχε βρεθεί θετικός σε τεστοστερόνη σε τεστ που του έγινε τον Αύγουστο του 2023. Ο ίδιος είχε ζητήσει δεύτερο δείγμα, αλλά κι αυτό είχε βγει θετικό κάτι έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του.

Σε ανάρτησή του μετά την απόφαση της τιμωρίας του μάλιστα είχε φανεί σοκαρισμένος, τονίζοντας μάλιστα πως θα πήγαινε την υπόθεση στο CAS.

«Σήμερα ενημερώθηκα την απόφαση της Εθνικής Εισαγγελίας Αντιντόπινγκ και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη. Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και λυπημένος που όλα όσα έχτισα στην επαγγελματική μου καριέρα, μου τα πήραν», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.