Κι όμως ο Πογκμπά δεν θα επιστρέψει στη Γιουβέντους - Που θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του

Ο Πολ Πογκμπά με τη φανέλα της Γιουβέντους - Φωτ. IMAGO

Κι όμως ο Πογκμπά δεν θα επιστρέψει στη Γιουβέντους - Που θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του

Κώστας Τόπας 10:40 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 05.10.2024

Μπορεί η τιμωρία του Πολ Πογκμπά να μειώθηκε ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τη Γιουβέντους, η οποία ψάχνει τρόπους να λύσει το συμβόλαιο του Παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Γαλλία του 2018.

Ο Πολ Πογκμπά θα επιστρέψει νωρίτερα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Γάλλος μέσος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και είχε δεχτεί ποινή απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια.

Παρόλα αυτά η τιμωρία του μειώθηκε αρκετά, στους 18 μήνες και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα μέσα στο 2025. Ο Πογκμπά θα μπορεί να προπονηθεί με τη Γιουβέντους από τον Ιανουάριο και θα μπορεί να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πογκμπά μπορεί να ξεκινήσει ξανά τις προπονήσεις με τη Γιουβέντους τον Ιανουάριο πριν επιστρέψει στην ομάδα του Τιάγκο Μότα τον Μάρτιο. Ή ίσως και όχι, καθώς ιταλικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Γάλλος μέσος μπορεί να ετοιμάζεται για το «comeback» αλλά αυτό δεν θα γίνει με τη φανέλα των «μπιανκονέρι».

Συγκεκριμένα, η «Gazzetta Dello Sport» υποστηρίζει ότι οι ιθύνοντες της «Γηραιάς Κυρίας» αναζητούν τρόπους για να «σπάσουν» το «βαρύ» συμβόλαιο αξίας οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, συν δύο ακόμη σε μπόνους, του Πογκμπά, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για αθλητικούς, θεωρώντας πως ο κύκλος του Γάλλου μέσου στη Γιουβέντους έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 έχει αρχίσει να κάνει σχέδια μακριά από το Τορίνο εδώ και αρκετό καιρό και οι δικηγόροι του βρίσκονται σε επαφή με εκείνους του συλλόγου της Γιουβέντους εδώ και μήνες. Είτε θα βρεθεί συμφωνία για διαζύγιο δεκαέξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του (Ιούνιος 2026) είτε θα υπάρξει μονομερής χωρισμός.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γαλλία, το πιθανότερο είναι ο Πογκμπά να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται συχνά το τελευταίο διάστημα.

«Επιτέλους ο εφιάλτης τελείωσε», ανέφερε μια δήλωση του Πογκμπά. «Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου, ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορέσω να ακολουθήσω ξανά τα όνειρά μου. Πάντα δήλωνα ότι ποτέ δεν παραβίασα εν γνώσει μου τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ όταν έλαβα ένα συμπλήρωμα διατροφής που μου είχε συνταγογραφηθεί από γιατρό, το οποίο δεν επηρεάζει ούτε ενισχύει την απόδοση των ανδρών αθλητών», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Γάλλος μέσος μετά την μείωση της τιμωρίας του.