Ο Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του για την μείωση της ποινής του: «Ο εφιάλτης τελείωσε»

Ο Πολ Πογκμπά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φωτ. IMAGO

Ο Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του για την μείωση της ποινής του: «Ο εφιάλτης τελείωσε»

Κώστας Τόπας 08:24 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 05.10.2024

Ο Πολ Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του μετά το γεγονός ότι η ποινή του για το ντόπινγκ μειώθηκε από τέσσερα χρόνια σε 18 μήνες και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μέσα στο 2025.

Ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά αποβλήθηκε από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια, μετά το γεγονός ότι είχε βρεθεί θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μετά από ένα παιχνίδι με την Ουντινέζε. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι η DHEA - μια ένωση που προάγει την παραγωγή ορμονών στο σώμα συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης - εντοπίστηκε στο σώμα του.

Ως απάντηση στην απαγόρευση που επιβλήθηκε, ο Πογκμπά αρνήθηκε «εν γνώσει ή σκόπιμα ότι έλαβε συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ» και τόνισε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας. Και ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν επιτυχής στην προσφυγή του καθώς το CAS μείωσε την ποινή του σε 18 μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πογκμπά μπορεί να ξεκινήσει ξανά τις προπονήσεις με τη Γιουβέντους τον Ιανουάριο πριν επιστρέψει στην ομάδα του Τιάγκο Μότα τον Μάρτιο. Ως απάντηση στην είδηση, ο Γάλλος μέσος εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση για το θέμα και εξέφρασε την χαρά του για την απόφαση.

«Επιτέλους ο εφιάλτης τελείωσε», ανέφερε μια δήλωση του Πογκμπά. «Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου, ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορέσω να ακολουθήσω ξανά τα όνειρά μου. Πάντα δήλωνα ότι ποτέ δεν παραβίασα εν γνώσει μου τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ όταν έλαβα ένα συμπλήρωμα διατροφής που μου είχε συνταγογραφηθεί από γιατρό, το οποίο δεν επηρεάζει ούτε ενισχύει την απόδοση των ανδρών αθλητών.

«Παίζω με ακεραιότητα και, παρόλο που πρέπει να αποδεχτώ ότι πρόκειται για αδίκημα αυστηρής ευθύνης, θέλω να καταγράψω τις ευχαριστίες μου προς τους δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου που άκουσαν την εξήγησή μου. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά οδυνηρή περίοδος στη ζωή μου, επειδή όλα όσα έχω δουλέψει τόσο σκληρά έχουν τεθεί σε αναμονή.

Σας ευχαριστώ και πάλι για όλη την αγάπη και την υποστήριξη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος αστέρας.

Η τελευταία εμφάνιση του Πολ Πογκμπά με τη Γιουβέντους ήταν τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά τη διάρκεια της νίκης 2-0 στην Έμπολι.