Συνεχίζεται το σκάνδαλο: Ο αδερφός του Πογκμπά οδηγείται σε δίκη για απαγωγή και εκβιασμό του Γάλλου αστέρα

Πολ Πογκμπά

i

©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Συνεχίζεται το σκάνδαλο: Ο αδερφός του Πογκμπά οδηγείται σε δίκη για απαγωγή και εκβιασμό του Γάλλου αστέρα

Κώστας Τόπας 09:24 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 11.09.2024

Δικαστήριο διέταξε την παραπομπή στην ποινική δικαιοσύνη έξι ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Πολ Πογκμπά, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του Ματίας Πογκμπά.

Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά, ο Ματίας, θα διωχθεί από ποινικό δικαστήριο, αφού οι ανακριτές, που συνεδρίασαν αυτήν την Τρίτη (10/09), παρέπεμψαν στο γαλλικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μια διαδικασία που αφορούσε έξι άτομα κοντά στον παίκτη της Γιουβέντους, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, για απαγωγή και εκβίαση του Γάλλου διεθνή το 2022, από τον οποίο ζήτησαν, με βία, την καταβολή 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέντε από τους εμπλεκόμενους θα ήταν ύποπτοι ότι οργάνωσαν μια συνάντηση, στις 19 Μαρτίου 2022, με σκοπό να απειλήσουν τον Πολ Πογκμπά να βοηθήσει οικονομικά έναν από τους γνωστούς του. Ο Γάλλος μέσος, που είχε αποκλειστεί από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια για ντόπινγκ, δέχθηκε επίθεση και απήχθη από δύο άνδρες των οποίων η ταυτότητα είναι ακόμη άγνωστη και ζήτησαν άμεση καταβολή 13 εκατομμυρίων ευρώ. Στη σκηνή μπαίνει το όνομα του Ματίας Πογκμπά, ο οποίος υποπτεύεται ότι άσκησε πίεση στον αδερφό του να καταβάλει τα ποσά που διεκδικήθηκαν.

Οι ανακριτές, μετά από μακρά έρευνα, εκτίμησαν ότι η συνάντηση που έγινε πριν από δύο χρόνια στο σπίτι του Πογκμπά χαρακτηρίζεται ως «ποινικό αδίκημα» και όχι απλή φιλική συνάντηση, αναφέρθηκε το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι για να αποτρέψουν την υπόθεση.

Τον Ιανουάριο, ο Ματίας Πογκμπά, αδερφός του Πολ Πογκμπά, είχε υποστηρίξει ενώπιον των δικαστών ότι, εκείνη την περίοδο, ήταν υπό πίεση και ότι είχε χειραγωγηθεί από τους υπόλοιπους υπόπτους για να σχεδιάσει την απαγωγή του Γάλλου διεθνή. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καταβάλει τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησαν, οι προκαταρκτικές έρευνες διαπίστωσαν ότι ο Πογκμπά έδωσε διάφορα αντικείμενα και αντικείμενα των οποίων η αξία ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Τρεις παιδικοί φίλοι του Πογκμπά και δύο γνωστοί από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε, (Σεν-ε-Μαρν), πρόκειται να δικαστούν για το αδίκημα του εκβιασμού, της απαγωγής και της εγκληματικής συνωμοσίας. Ένας από τους υπόπτους βρίσκεται σε προληπτική κράτηση. Ο Ματίας από την πλευρά του κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και εγκληματική συνωμοσία, μικροαδικήματα αφού οι ανακριτές έκριναν ότι από την πρώτη στιγμή είχε δείξει ανοιχτός στη συνεργασία με τη δικαιοσύνη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!