Πογκμπά: «Το ποδόσφαιρο είναι η τούρτα που μου έβγαλαν από το στόμα, δεν ξέρω ακόμα που θα παίζω»

Ο Πολ Πογκμπά - Φωτ. IMAGO

Πογκμπά: «Το ποδόσφαιρο είναι η τούρτα που μου έβγαλαν από το στόμα, δεν ξέρω ακόμα που θα παίζω»

Κώστας Τόπας 10:55 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 15.10.2024

Ο Πολ Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του σχετικά με το μέλλον του στη Γιουβέντους αλλά και για τα σενάρια που τον συνδέουν με την Μαρσέιγ.

Ο Πολ Πογκμπά κλήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του και άφησε μια υπόδειξη για την πιθανή επόμενη μετακίνησή του με την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο να πλησιάζει γρήγορα.

Ο Γάλλος μέσος θα επιτραπεί να παίξει ξανά τον Μάρτιο του 2025, αφού η ποινή του για ντόπινγκ μειώθηκε σε 18 μήνες από την αρχική τετραετή τιμωρία. Ωστόσο, η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το περιβάλλον του και η προσδοκία είναι ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2026. 

Ο Πογκμπά έπαιξε μόλις δύο φορές για την ομάδα του Τορίνο την περασμένη σεζόν λόγω της τιμωρίας του και αγωνίστηκε μόνο δέκα φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, λόγω των προβλημάτων τραυματισμών του.

Η Μαρσέιγ έχει συνδεθεί πρόσφατα με την απόκτηση του Γάλλου μέσου και ο Πατρίς Εβρά ισχυρίστηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου Μέντι Μπενάτια για να τον πείσει να υπογράψει τη συμφωνία.

Ο Πολ Πογκμπά από την πλευρά του, μίλησε για την κατάστασή του στην «L'Equipe» λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι η τούρτα που μου έβγαλαν από το στόμα. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Δεν είχα κάνει τίποτα, οπότε γιατί να με τιμωρούσαν για τέσσερα χρόνια; Θα μπορέσω να επιστρέψω σε αυτό που αγαπώ περισσότερο. Λες και μου έδωσαν άλλη μια ευκαιρία, κάτι που ήταν που πήρε από μένα μου δόθηκε πίσω Είναι μια νέα ευκαιρία στη ζωή. Ο Μάρτιος έρχεται σύντομα. Είναι κάτι που θέλω πραγματικά να κάνω, να επανέλθω σε φόρμα γιατί δεν έχω παίξει για πολύ καιρό».

Ερωτηθείς για τη Μαρσέιγ ο Πογκμπά, είπε: «Είμαι ακόμα σε συμβόλαιο με τη Γιουβέντους, οπότε δεν είναι τίποτα σίγουρο. Η πιθανότητα να έρθω να παίξω στη Ligue 1; Είμαι σε μια ομάδα τώρα και σκέφτομαι μόνο να επιστρέψω και βγείτε από αυτή την κατάσταση, φυσικά, δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο, οπότε ποτέ μην λέτε ποτέ».