Ποιοι Αράο και Μλαντένοβιτς; Αυτοί είναι οι 20 κορυφαίοι καυγάδες μεταξύ συμπαικτών

Η στιγμή του διαπληκτισμού των Αράο και Μλαντένοβιτς

i

©Intime

Ποιοι Αράο και Μλαντένοβιτς; Αυτοί είναι οι 20 κορυφαίοι καυγάδες μεταξύ συμπαικτών

Δημήτρης Χούπης 18:01 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 14.08.2024

Αράο και Μλαντένοβιτς είχαν μια μικρή αψιμαχία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό, μια ένταση που μπροστά σε άλλες έμοιαζε με... παιδική χαρά.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό, ο Αράο με τον Μλαντένοβιτς είχαν μια αψιμαχία για το ποιος θα εκτελέσει ένα φάουλ. Ο Βέρμπιτς και ο Μλαντένοβιτς ήταν κοντά στην μπάλα, προκειμένου ένας από τους δύο να εκτελέσει το φάουλ. 

Σε κάποιο σημείο ο Αράο έκανε υποδείξεις για το ποιος θα αναλάβει το φάουλ, με τον Σέρβο αριστερό μπακ των «πρασίνων» να του λέει σε πιο έντονο ύφος να πάει στη θέση του. Κάπως έτσι οι δύο συμπαίκτες αρπάχτηκαν, με αποτέλεσμα και οι δύο να αντικατασταθούν. 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε με ένταση για το περιστατικό αυτό, λέγοντας ότι αυτό το συμβάν μαύρισε την εικόνα της ομάδας. «Μία ομάδα θα πρέπει να δείχνει σοβαρότητα, ανεξάρτητα πως εξελίσσονται τα πράγματα στο γήπεδο. Υπήρχε σοβαρότητα, αλλά αυτό το γεγονός μαύρισε λίγο για μένα την εικόνα μας», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του. Ωστόσο αυτή η αψιμαχία των δύο παικτών του «τριφυλλιού» μοιάζει με... παιδική χαρά μπροστά σε άλλες συγκρούσεις συμπαικτών. 

Η κόντρα του Μανέ με τον Σανέ ήταν ίσως από τις πιο πρόσφατες αψιμαχίες συμπαικτών σε μία ομάδα. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Μπάγερν μετά την ήττα των Βαυαρών από τη Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ να ρίξει μπουνιά στον Σανέ

Ήταν δύσκολο να μην είναι ο Ιμπραϊμοβιτς εκτός από μία τέτοια κατηγορία που θα περιλαμβάνει ένταση. Ο Σουηδός επιθετικός κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μίλαν πιάστηκε στα χέρια με τον Ογκούτσι Ονιεβού. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος μάλιστα οι δύο παίκτες είχαν κυλιστεί στο πάτωμα και χτυπιόντουσαν σαν τρελοί. 

Το 1995 η Μπλάκμπερν έπαιζε στο Champions League αφού μια σεζόν πριν είχε κατακτήσει την Premier League. Στην πέμπτη αγωνιστική της διοργάνωσης, τα «ρόδα» έψαχναν την πρώτη τους νίκη, αλλά στη Ρωσία γνώριζε την ήττα με 0-3 από τη Σπάρτακ Μόσχας, κάτι που προκάλεσε νεύρα στους παίκτες της αγγλικής ομάδας. Έτσι σε κάποιο σημείο ο Γκρέιμι Λε Σο με τον Ντέιβιντ Μπάτι άρχισαν να παίζουν... μπουκέτα. 

Πάμε πάλι στην Αγγλία, όταν δύο συμπαίκτες της Άστον Βίλα αρπάχτηκαν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Συγκεκριμένα μία μέρα μετά την ήττα των «βίλανς» από τη Λέστερ με 0-4 ο Ντρινκγουότερ με τον Ζότα ήρθαν σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα να γίνουν και οι δύο όχι και τόσο... συμπαθείς παίκτες στην Αγγλία. 

Δεν φεύγουμε από την Αγγλία, αφού πριν από τρία χρόνια ο Γιορίς με τον Σον πήγαν να πλακωθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τότεναμ με την Έβερτον. Τελικά το συμβάν δεν κράτησε για πολύ αφού ο Λο Σέλσο με τον Γουίνκς τους χώρισαν. Στην Βρετανία δεν φαίνεται ότι είναι αρκετά ψύχραιμοι. Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος... γιόγκα συγκρούστηκαν, όταν ο Σέρβος είπε στον πρώην παίκτη του Άρη και του Ολυμπιακού να σκάσει. 

Πάμε λίγο πιο βόρεια και πιο συγκεκριμένα στη Σκωτία. Ο ποδοσφαιριστής της Χαρτς, Λεβέιν έσπασε τη μύτη του συμπαίκτη του Χόγκ κατά τη διάρκεια ενός φιλικού με αποτέλεσμα και οι δύο παίκτες να αποβληθούν. Στην Αγγλία πάμε πάλι, όταν ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Μπάρτον άφησε αναίσθητο τον συμπαίκτη του Νταμπό, με αποτέλεσμα να δεχθεί τέσσερις μήνες φυλάκισης. 

Δύο συμπαίκτες της Πρέστον, ο Μπέκφορντ και ο Ντόιλ μετά από ένα γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους από τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, αρπάχτηκαν με αποτέλεσμα αμφότεροι να αποβληθούν. 

Ο Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ είχε συγκρουστεί με τον Κόλο Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν ήταν η μόνη του ένταση με συμπαίκτη του. Όταν ήταν στην Άρσεναλ λέγεται ότι ο επιθετικός από το Τόγκο έριξε κουτουλιά στον Νίκλας Μπέντνερ με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη. Μία από τις πιο γνωστές εντάσεις μεταξύ συμπαικτών στην Αγγλία είναι αυτή μεταξύ των δύο παικτών της Νιούκαστλ, Λι Μπόιερ με τον Κιέρον Ντάιερ, όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Άστον Βίλα άρχισαν να... πλακώνονται με αποτέλεσμα να αποβληθούν. 

Ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί είναι γνωστό πως είχαν καλές σχέσεις στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά δεν ήταν πάντα στα... μέλια. Αφού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης οι δύο συμπαίκτες συγκρούστηκαν για ένα φάουλ. Λέγεται μάλιστα πως ο Γάλλος έριξε μπουνιά στον Ολλανδό, με τους Βαυαρούς να αρνούνται να σχολιάσουν το συμβάν. 

Επιστρέφουμε στην Αγγλία, όταν δύο παίκτες της Λίβερπουλ αρπάχτηκαν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού με την Έβερτον. Ο Μπρους Γκρόμπεραλ άρχισε να τα... χώνει στον Στιβ ΜακΜάναμαν με αποτέλεσμα οι να πιαστούν στα χέρια. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα οι παλμοί είναι στα ύψη, αλλά ο Άλαν Σίρερ σε παιχνίδι της Νιούκαστλ ξέφυγε, στέλνοντας τον συμπαίκτη του, Κέιθ Γκιλέσπι στο νοσοκομείο. 

Σε έναν αγώνα της Στόουκ ο Φούλερ χαστούκισε τον συμπαίκτη του Γκρίφιν, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Μία κλωτσιά στο πρόσωπο του συμπαίκτη του, Μπέρκοβιτς, στοίχησε τρία παιχνίδια εκτός αποστολής και 20.000 λίρες πρόστιμο στον Χάρτσον. Οι δύο παίκτες ήρθαν σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της Γουέστ Χαμ, αλλά ο δεύτερος αντέδρασε λίγο... υπερβολικά.

Μπράντφορντ και Λιντς έχουν κόντρα αφού και οι δύο βρίσκονται στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ. Κατά τη διάρκεια ενός μεταξύ τους αγώνα τη σεζόν 2000-01 τα «παγώνια» ήταν μπροστά με 5-1 και κάπως έτσι οι παίκτες της Μπράντφορντ είχαν αρκετά νεύρα. Κάποια στιγμή ο ΜακΚόλ έριξε κουτουλιά στον συμπαίκτη του, Άντι Μάιερς, ο οποίος απάντησε με μπουνιά. 

Όλοφ Μέλμπεργκ και Φρέντι Λιούμπεργκ πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της Σουηδίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Ο πρώτος έκανε ένα τάκλιν στον πρώην παίκτη της Άρσεναλ, με τον ίδιο να του επιτίθεται, Ωστόσο η ένταση δεν κράτησε για πολύ. 

Κατά τη διάρκεια ενός φιλικού της Ζενίτ με τη Μάλαγα, οι δύο παίκτες της ρωσικής ομάδας. Ρίκσεν και Ραντίμοφ πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να αποβληθούν από το παιχνίδι.