Ποιος ψήφισε ποιον: Αποκαλύφθηκαν όλες οι ψήφοι στα FIFA Best Awards

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by MB Media/Getty Images/Ideal Images

Ποιος ψήφισε ποιον: Αποκαλύφθηκαν όλες οι ψήφοι στα FIFA Best Awards

Κώστας Τόπας 10:04 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 14.08.2024

Αποκαλύφθηκαν όλες οι ψήφοι για το βραβείο «The Best» της FIFA, το οποίο κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι συγκεντρώνοντας 107 ψήφους από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, έναντι των 64 του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου μετά τον νέο του θρίαμβο του στα The Best FIFA Football Awards 2023. Αλλά ποιος ψήφισε ποιον για νικητή στα εν λόγω βραβεία; Η FIFA αποκάλυψε την πλήρη ανάλυση της ψηφοφορίας για τα βραβεία του καλύτερου παίκτη, τερματοφύλακα και προπονητή.

Τα βραβεία ψηφίστηκαν από προπονητές και αρχηγούς των εθνικών ομάδων, καθώς και ειδικούς δημοσιογράφους και οπαδούς στο FIFA.com, με τους νικητές να αποκαλύπτονται σε μια λαμπερή τελετή στο Λονδίνο στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Μέσι ήταν πρώτος σε μια απίστευτα αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση μπροστά από τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Κιλιάν Εμπαπέ. Με τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και τον Νορβηγό διεθνή να είναι μαζί στους 48 βαθμούς. Ωστόσο τους δύο παίκτες τους χώριζε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων πρώτης επιλογής που έλαβε ο Μέσι σε ψήφους από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Κατανομής.  Ο παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι συγκέντρωσε 107 έναντι 64 από τον Νορβηγό φορ των Πολιτών.

Τον Χάαλαντ, τον μεγάλο χαμένο στο γκαλά The Best, τον ψήφισαν, ο Γκουντογκάν ο οποίος έβαλε δεύτερο τον Μέσι και τρίτο τον Ρόδρι και ο Κασεμίρο ο οποίος ψήφισε δεύτερο τον Αργεντινό αστέρα και τρίτο τον Εμπαπέ.

Οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Εμπαπέ, Χάρι Κέιν και Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν μεταξύ εκείνων που επέλεξαν τον Μέσι ως τον καλύτερο παίκτη. Ως αρχηγός της Αργεντινής, ο «Pulga» ψήφισε επίσης στα βραβεία, αν και δεν μπορούσε να επιλέξει τον εαυτό του. Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, ήταν η νούμερο ένα επιλογή του μπροστά από τον Εμπαπέ και τον συμπατριώτη του Χούλιαν Άλβαρες. 

Με το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα τιμήθηκε για πρώτη φορά ο κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Έντερσον. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Ιταλίας, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα επέλεξε τον Βραζιλιάνο ως νούμερο ένα επιλογή του, ενώ κέρδισε και την ψήφο του νικητή του «The Best Men's Player», Λιονέλ Μέσι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο μεγάλος νικητής του βραβείου «The Best Men's Coach» μετά την εκπληκτική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι το τρεμπλ το 2022/23. Κέρδισε τις ψήφους των προπονητών των εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του περσινού νικητή, Λιονέλ Σκαλόνι καθώς και των Ντιντιέ Ντεσάν και Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία.