Πογκπά: « Είχα σκεφτεί να σταματήσω να παίζω»

Πογκπά: « Είχα σκεφτεί να σταματήσω να παίζω»

Νεφέλη Μπισμπίκη 09:17 - 17.10.2024

Ο Πολ Πογκμπά αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, όταν του επιβλήθηκε η ποινή του τετραετούς αποκλεισμού για ντόπινγκ.

Πριν λίγο καιρό, έγινε γνωστό πως ο Πολ Πογκμπά, ύστερα από έφεση που κατέθεσε αυτόν τον μήνα, θα μπορέσει να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον Μάρτιο του 2025, με την ποινή του να μειώνεται σε 18 μήνες, από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο. Ο 31χρονος Γάλλος, είχε βρεθεί θετικός σε μία ουσία η οποία αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, τον Αύγουστο του 2023 και πραγματοποίησε τον τελευταίο του αγώνα με την Γιουβέντους κόντρα στην Έμπολι, τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, πριν γίνει ο έλεγχος για ντόπινγκ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή στο ESPN, ο Πογκμπά, αποκάλυψε τις σκέψεις που του είχαν περάσει από το μυαλό, όταν ερωτήθηκε αν πίστευε πως θα ξαναπαίξει ξανά.

 «Ναι, είχα πολλές σκέψεις στο κεφάλι μου, είχα τόσες πολλές σκέψεις ακόμη και να σταματήσω να παίζω. Είμαι σαν: "Τι θα κάνω;" Αν είναι τέσσερα χρόνια, αρχίζεις να κάνεις τα μαθηματικά στο μυαλό σου... Τέσσερα χρόνια να μην παίζεις, να προπονούμαι, ποιος σύλλογος θα με θέλει με τέτοια πράγματα;».

«Αλλά από την άλλη πλευρά, προφανώς είχα πίστη και ήμουν θετικός. Ήξερα ότι δεν έκανα τίποτα λάθος επίτηδες, οπότε ευτυχώς συνέβη αυτό και το μείωσαν».

Μιλώντας για την υπόθεση του ντόπινγκ για πρώτη φορά, ο Πολ Πογκμπά, ανέφερε πως αυτή η κατάσταση τον έκανε πιο δυνατό, με περισσότερη εμπειρία και πως θα είναι πιο προσεκτικός πριν την λήψη οποιασδήποτε ουσίας.

«Όταν κάθεσαι και βλέπεις πώς πέρασαν τα πράγματα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο το ντόπινγκ, είμαι σαν ναι, σίγουρα κέρδισα άλλα 10 χρόνια, απέκτησα περισσότερη εμπειρία, περισσότερο σοφό, θα έλεγα πιο σοφός. Και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μερικές φορές πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στην απόφαση που παίρνεις», δήλωσε ο Πογκμπά.