Αυστριακό «πάρτι» κόντρα στην Πολωνία και τέλος στα όνειρα πρόκρισης για την παρέα του Λεβαντόφσκι

Αυστρία - Πολωνία

i

© Imago

Αυστριακό «πάρτι» κόντρα στην Πολωνία και τέλος στα όνειρα πρόκρισης για την παρέα του Λεβαντόφσκι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:55 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 21.06.2024

Μπορεί να τα βρήκε... σκούρα, όμως η Αυστρία τελικά κατάφερε να κάνει πάρτι κόντρα στην Πολωνία, επικρατώντας με 3-1 στο Βερολίνο. Κάπως έτσι, το Euro ολοκληρώθηκε άτυπα για την παρέα του Λεβαντόφσκι, την ώρα που η τυπικά φιλοξενούμενοι θέτει τις βάσεις για πρόκριση στους «16».

Η Πολωνία προσπάθησε να ζορίσει την Αυστρία και εν μέρει το κατάφερε, όμως η δεύτερη τελικά βρήκε τον τρόπο να λυγίσει την παρέα του Λεβαντόφσκι. Χάρη σε τρεις διαφορετικούς σκόρερ, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ πήρε τη νίκη, άφησε ουσιαστικά εκτός την αντίπαλό της και πλέον ψάχνει μία θέση στους «16» του Euro 2024.

Η έναρξη του αγώνα καθώς και τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τους τυπικά φιλοξενούμενους να πιέζουν ασταμάτητα. Κάπως έτσι πήραν και το προβάδισμα και αυτό το έφερε ο Τράουνερ, μόλις στο 9ο λεπτό. Η ομάδα του Ράγκνικ έψαξε και δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτή προσπάθεια διήρκησε για λίγο. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και προσπάθησαν να πάρουν την ισοπαλία.

Αυτή θα μπορούσε να έρθει από τον Ζαλέφσκι, που ανενόχλητος στο 19’ έστειλε την μπάλα άουτ. Ωστόσο τελικά το 1-1 ήρθε και το έφερε ο ο Πιάτεκ στο 30ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε ένα ριμπάουντ από τον άξονα της περιοχής σκόραρε με πλασέ. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, Ζάμπιτσερ και Ζιελίνσκι βρέθηκαν κοντά στο να σκοράρουν, όμως τελικά το 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. 

Στο β' μέρος η Αυστρία μπήκε ξανά δυνατά και προσπάθησε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, πιέζοντας ξανά από το ξεκίνημα. Η Πολωνία ανέκτησε κάπως τον έλεγχο αλλά αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν κάποια μεγάλη στιγμή. Αυτό μέχρι το 67' όπου ήρθε και το 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Ο Πρας έστρωσε στον Μπάουμγκάρνετρ και εκείνος με ένα υπέροχο σουτ νίκησε τον Σέζνι, φέρνοντας το πολυπόθητο τέρμα για την ομάδα του.

Ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα, το οποίο φρόντισε να... αναστήσει ο Ζάμπιτσερ, ο οποίος στο 77' κέρδισε πέναλτι για την ομάδα του. Ο ίδιος βγήκε σε τετ-α-τετ και «γκρεμίστηκε» από τον Σέζνι, με τον Αρναούτοβιτς στο 78' να εκτελεί εύστοχα για το 3-1. Η Αυστρία θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Η ενδεκάδα της Πολωνίας: Σέσνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι, Ζαλέβσκι, Σλισς, Μπούσκα, Ζιελίνσκι, Πιάτεκ.

Η ενδεκάδα της Αυστρίας: Πεντζ, Μουένε, Τράουνερ, Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς, Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς.