Επίθεση χάκερς στο παιχνίδι Πολωνία - Αυστρία, παράπονα από χιλιάδες τηλεθεατές

Πολωνία - Αυστρία

i

© Imago

Επίθεση χάκερς στο παιχνίδι Πολωνία - Αυστρία, παράπονα από χιλιάδες τηλεθεατές

Τζιοβάνι Ζάκαρη 11:30 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 22.06.2024

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η ιντερνετική πλατφόρμα του τηλεοπτικού σταθμού «TVP», η οποία μετέδιδε την αναμέτρηση της Πολωνίας εναντίον της Αυστρίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) η Πολωνία έμεινε εκτός Euro οριστικά, αφού για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι δεν μπόρεσε να πάρει νίκη. Συγκεκριμένα, η Αυστρία μπορεί να ζορίστηκε για κάμποση ώρα αλλά τελικά κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, επικρατώντας με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Εκτός από την οργή μετά την ήττα, οι φίλοι της τυπικά γηπεδούχου που έβλεπαν τον αγώνα μέσω ίντερνετ στην πατρίδα τους είχαν να διαχειριστούν το θυμό τους και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γιατί; Διότι η πλατφόρμα του «TVP», του τηλεοπτικού παρόχου που μετέδιδε το παιχνίδι στην Πολωνία, δέχθηκε επίθεση από χάκερς.

Το γκολ του Σίμονς, η κόντρα στο Twitter και η αναφορά στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ του 2018 (vid)
EURO 2024

10:45 - 22.06.2024

Το γκολ του Σίμονς, η κόντρα στο Twitter και η αναφορά στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ του 2018 (vid)

«Φωτιά» πήρε το Twitter με αφορμή τη φάση του γκολ που πέτυχε ο Σίμονς στο Ολλανδία - Γαλλία και την ακύρωσή του για οφσάιντ. Στην Ελλάδα, λοιπόν, το εν λόγω τέρμα συνδέθηκε με εκείνο του Βαρέλα, στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ του 2018.

Το αποτέλεσμα ήταν η «πτώση» της εικόνας και του ήχου κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, με χιλιάδες τηλεθεατές να βλέπουν μαύρο στην οθόνη τους. Ως εκ τούτου ακολούθησε η οργή τους προς τον πάροχο, ο οποίος μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε το τι συνέβη.

«Η πολωνική τηλεόραση έγινε ξανά στόχος προηγμένης κυβερνοεπίθεσης. Αυτή τη φορά, η υποδομή πληροφορικής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μετάδοσης του αγώνα Πολωνία - Αυστρία που αφορούσε το UEFA Euro 2024. Η TVP εξουδετέρωσε γρήγορα την απειλή, αλλά για να διασφαλίσει την αδιάλειπτη μετάδοση του αγώνα στο Διαδίκτυο, ετοίμασε μια εναλλακτική λύση.

Χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες διαδικασίες και μηχανισμοί προστασίας της κυβερνοασφάλειας για την εξισορρόπηση του φορτίου κίνησης διακομιστή και τη δυναμική κλιμάκωση των πόρων του συστήματος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το κρατικό κανάλι της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιούν οι χάκερς, αφού το «TVP» είχε «πέσει» και κατά τη διάρκεια του αγώνα της, Πολωνία - Ολλανδία. Μάλιστα, τότε οι ιθύνοντες του καναλιού πιάστηκαν στον ύπνο, ωστόσο η λύση τελικά βρέθηκε σχετικά γρήγορα. Για την ιστορία, η ομάδα του Μίχαου Πρόμπιες, δίνει την τελευταία της αναμέτρηση την ερχόμενη Τρίτη (25/6), κόντρα στη Γαλλία.