Το πρώτο χατ-τρικ του Πόνσε με τη φανέλα της ΑΕΚ

Το πρώτο χατ-τρικ του Πόνσε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

i

© Intime

Το πρώτο χατ-τρικ του Πόνσε με τη φανέλα της ΑΕΚ

Πάνος Κορομηλάς • 19:47 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 14.08.2024

Ο Έκι Πόνσε οδήγησε την ΑΕΚ στο Περιστέρι με μια εντυπωσιακή παράσταση, πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα της ομάδας.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και πήρε μια εμφατική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγνοούσε την ήττα εδώ και 10 αγώνες στη Stoiximan Super League.

Πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, είναι ο Έκι Πόνσε ο οποίος βρήκε τρεις φορές δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα του δικεφάλου και το δεύτερο συνολικά σε ολόκληρη την καριέρα του.  Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού από τον Ματίας Αλμέιδα και αξιοποίησε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. 

Συγκεκριμένα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με δυνατό σουτ στο δεύτερο λεπτό, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 15' με πλασέ μέσα από την περιοχή. 

Ο Κάλενς έκανε το 3-0, για να ξαναπάρει ο Πόνσε το όπλο του μετά την ανάπαυλα. Ο Ρότα έκανε το γύρισμα, ο επιθετικός της ΑΕΚ εκτέλεσε, νικήθηκε αρχικά από τον Τσιντώτα αλλά πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ. 

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του στην ομάδα που σημειώνει χατ-τρικ, σε ένα ματς που δύσκολα θα ξεχάσει. Δύο φορές είχε φτάσει κοντά σε αυτό το επίτευγμα, σημειώνοντας δύο γκολ σε μια αναμέτρηση.

Η πρώτη στις 28 Οκτωβρίου του 2018, σε μια νίκη του δικεφάλου επί του Άρη με 4-0. Τότε, είχε σημειώσει το δεύτερο και το τρίτο τέρμα του δικεφάλου «κλειδώνοντας» τη νίκη. 

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου του 2019, πέτυχε επίσης δύο γκολ στους «Ζωσιμάδες». Η ΑΕΚ είχε περάσει από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0, με τον Πόνσε να πετυχαίνει το τρίτο και τέταρτο γκολ της ομάδας του μέσα σε τρία λεπτά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.