Νύχτα βίας και χάους στην Πόρτο: Η Γενική Συνέλευση διακόπηκε μετά από επιθέσεις σε οπαδούς (vids)

Οπαδοί Πόρτο

i

PrtScr

Νύχτα βίας και χάους στην Πόρτο: Η Γενική Συνέλευση διακόπηκε μετά από επιθέσεις σε οπαδούς (vids)

Κώστας Τόπας 09:04 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 14.08.2024

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πόρτο για την ανάδειξη νέου προέδρου το βράδυ της Δευτέρας (13/11) διεκόπη και αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου, εξαιτίας των επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών, οι οποίοι είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ήταν μια πολυάσχολη νύχτα στο «Ντραγκάο». Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Πόρτο ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, αφού μια προσέλευση περίπου πέντε χιλιάδων μελών κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή της στο αμφιθέατρο του γηπέδου. Η Συνέλευση παρ' όλα αυτά ξεκίνησε, ωστόσο, με χιλιάδες μέλη να εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στην αίθουσα, επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι, με την παρουσία των οπαδών των, υπήρχε απαρτία για να προχωρήσει.

Στη συνέχεια, δεκάδες μέλη άρχισαν να εγκαταλείπουν την αίθουσα λόγω έλλειψης ασφάλειας, με μπουκάλια να πετάνε και να σημειώνονται επιθέσεις, με κλωτσιές, μπουνιές και σπρωξίματα. Μάλιστα, η αστυνομία που ήταν περιμετρικά του γηπέδου, αρνήθηκε να ενεργήσει, ισχυριζόμενη ότι ήταν κατ' ιδίαν συνάντηση και ότι μπορούσε να ενεργήσει μόνο εάν ζητηθεί η παρουσία της από το Δ.Σ.

Παρά τα επεισόδια, η Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε μέχρι ένας οπαδός να απομακρυνθεί βίαια από τους υπεύθυνους της ομάδας, πυροδοτώντας περισσότερες σκηνές ξυλοδαρμού. Ήταν εκείνη τη στιγμή που η κύρια συνάντηση του Πόρτο ακυρώθηκε και επαναπρογραμματίστηκε για τις 20 του μήνα.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας ήταν ένας από τους πρώτους που επέκρινε τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, ισχυριζόμενος «έλλειψη οργάνωσης» και ζητώντας νέα ημερομηνία.

Μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία της Πόρτο

Ο προπονητής και πιθανός υποψήφιος πρόεδρος έχει ήδη αντιδράσει για την ακύρωση της Γενικές Συνέλευσης στον λογαριασμό του στο Instagram: «Αναβολή. Μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία της Πόρτο. Στις 20 Νοεμβρίου τα Μέλη θα είναι και πάλι παρόντα. Η Πόρτο πρέπει να βρει τις αρχές, τις αξίες και τα θεμέλιά της. Αυτό που συνέβη σήμερα δεν μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά».

Οπαδός της Πόρτο στα πρόθυρα δακρύων μετά την αποχώρησή του: «Είναι κρίμα. Κλείστε αυτό το κλαμπ»

Κατά την αποχώρησή του από τη Γενική Συνέλευση της Πόρτο, ένας εμφανώς συγκινημένος οπαδός της ομάδας έδειξε όλη του τη δυσαρέσκεια και το αίσθημα ντροπής για αυτό που συνέβη.

«Αυτό που έκαναν σήμερα ήταν κρίμα. Είμαι 19 ετών, είμαι μέλος της Πόρτο από τότε που ήμουν 4 ετών και αυτό που έκαναν στα μέλη σήμερα ήταν ντροπή. Και όλοι όσοι ήταν εκεί και δεν το ανέβαλαν, βλέποντας σκηνές ξυλοδαρμού τα μεσάνυχτα. Οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στη δουλειά αύριο και πρέπει να ανεχτούν σκηνές ξυλοδαρμού. Αυτό είναι κρίμα. Οι άνθρωποι προσπαθούν να μιλήσουν, να πουν τις απόψεις τους και δεν τους αφήνουν. Κλείστε αυτό το κλαμπ να τελειώνουμε. Αυτός ο σύλλογος πρέπει να ξανασκεφτεί βαθιά τι είναι η Πόρτο. Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απόλυτη ντροπή», είπε μιλώντας στο SIC.