Ο Πέπε κοιμόταν στο κρεβάτι της μητέρας του μέχρι τα 17 του: «Δεν άρεσε καθόλου στον πατέρα μου»

Πέπε

i

PrtScr

Ο Πέπε κοιμόταν στο κρεβάτι της μητέρας του μέχρι τα 17 του: «Δεν άρεσε καθόλου στον πατέρα μου»

Κώστας Τόπας 12:54 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 14.08.2024

Ο Πέπε έγινε ο γηραιότερος σκόρερ του Champions League στην ιστορία, αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Πορτογάλος αμυντικός μοιραζόταν ακόμα το κρεβάτι με τη μητέρα του.

Στα μεγάλα... γηρατειά των 40 ετών και 254 ημερών, ο Πέπε κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα της Πόρτο με την Αντβέρπ να σκοράρει το δεύτερο γκολ της ομάδας του και να «σφραγίσει» τη νίκη για τους «δράκους». Με αυτόν τον τρόπο, ο Πορτογάλος αμυντικός έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στο Champions League. Κι ενδεχομένως αυτό ν’ αργήσει πολλά χρόνια να σπάσει.

Παρά τη φήμη του ως ενός από τους πιο σκληρούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ακόμη και ο Πέπε απαιτούσε λίγη αγάπη και προσοχή από τη μαμά του, μιας και όπως τόνισε ο ίδιος μοιραζόταν το κρεβάτι μαζί της μέχρι την ενηλικίωση του. Μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα Tribuna Expresso το 2021, ο Πορτογάλος στόπερ αποκάλυψε:

«Μέχρι να έρθω στην Πορτογαλία, στα 17 μου, κοιμόμουν με τη μητέρα μου, οπότε φανταστείτε πώς ήταν (γέλια). Ήμουν ήδη μεγαλόσωμος και κοιμόμουν με τους γονείς μου, οπότε φαντάζομαι στον πατέρα μου δεν του άρεσε να με έχει εκεί. Τις προάλλες μιλούσα με τη μητέρα μου και μου έλεγε ότι μου άρεσε πολύ να περνάω το χέρι μου μέσα από τα μαλλιά της και της είπα ότι ίσως ήξερα ήδη ότι θα ήταν πολύς καιρός μακριά της».

Μιλώντας μετά το τελευταίο του γκολ κόντρα στην Αντβέρπ, ο Πέπε αφιέρωσε το γκολ του στη μητέρα του.

«Πρώτα από όλα, είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς ήταν τα γενέθλια της μητέρας μου», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: Της είπα πριν το ματς ότι "Θα βάλω ένα γκολ για σένα!. Το να είσαι εδώ σε αυτή την ηλικία είναι απίστευτο, να δουλεύεις σκληρά, να θυσιάζεις και επίσης τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ήταν όνειρό μου να γίνω ποδοσφαιριστής μια μέρα. 

Να είσαι σε ένα γεμάτο γήπεδο και να παίζεις, να απολαμβάνεις, να περνάς ξεχωριστές βραδιές. Ξέρω ότι απομένει λίγο ακόμα πριν αποσυρθώ από αυτό το ποδόσφαιρο, αλλά θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την Πόρτο κάθε μέρα», κατέληξε ο Πέπε.