Έφοδος της αστυνομίας στην Πόρτο για τεράστιο δίκτυο παράνομων πωλήσεων εισιτηρίων – Ύποπτα 13 άτομα

Έφοδος της αστυνομίας στην Πόρτο για τεράστιο δίκτυο παράνομων πωλήσεων εισιτηρίων – Ύποπτα 13 άτομα

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:22 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 29.05.2024

Η αστυνομία κατέσχεσε 4.000 εισιτήρια για αγώνες της Πόρτο και 44.000 ευρώ.

Έφοδο στις εγκαταστάσεις της Πόρτο έκανε η αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Υπάλληλοι του συλλόγου και μέλη μιας ομάδας οπαδών είναι ύποπτοι. Συνολικά σε 13 άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας για την παράνομη πώληση εισιτηρίων ποδοσφαίρου για αγώνες της Πόρτο, της οποίας οι εγκαταστάσεις ερευνήθηκαν την Κυριακή, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η πορτογαλική αστυνομία.

Κατασχέθηκαν περίπου 4.000 εισιτήρια αγώνων ποδοσφαίρου της Πόρτο, αλλά και περισσότερα από 44.000 ευρώ, διάφορα έγγραφα και εξοπλισμός υπολογιστών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακκοίνωση της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας (PSP).

Οι αρχές ερευνούν την ύπαρξη ενός δικτύου που αφορά τη διανομή και πώληση εισιτηρίων ποδοσφαίρου στη μαύρη αγορά, στο οποίο εμπλέκονται υπάλληλοι του συλλόγου και μέλη μιας ομάδας οπαδών.

Από την πλευρά της, η Πόρτο επιβεβαίωσε τις έρευνες την Κυριακή, ιδίως σε ένα κατάστημα στο γήπεδο της ομάδας και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους ανακριτές στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που η αστυνομία ονόμασε «Χρυσό Εισιτήριο» (Golden Ticket).

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται επίσης: «Η επιχείρηση περιελάμβανε τη διενέργεια 14 κατ’ οίκον και τεσσάρων ερευνών εκτός σπιτιού, στις περιοχές του Πόρτο, του Ματοσίνιο και της Βίλα Νόβα ντε Γκάια. Στο πλαίσιο των υπό διερεύνηση παράνομων πράξεων, ταυτοποιήθηκαν και συγκροτήθηκαν 13 κατηγορούμενοι (οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες).

Ομάδα έκπληξη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε – Μπορεί να διαδεχθεί πρώην άσο του ΠΑΟΚ
LA LIGA

18:19 - 30.04.2024

Ομάδα έκπληξη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε – Μπορεί να διαδεχθεί πρώην άσο του ΠΑΟΚ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι είναι πιθανό ν’ αναλάβει την Πόρτο στη θέση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Η επιχείρηση που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών του PSP του Πόρτο και πραγματοποιήθηκε με την επιχειρησιακή υποστήριξη πολλών περιοχών του PSP, συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Αστυνομικής Μονάδας (UEP), παραγγέλθηκε από τις αρμόδιες αρχές και την Εισαγγελία».