Οργή στην Πορτογαλία: Προπονητής ποδοσφαίρου σάλας πετούσε μπάλες στο κεφάλι του τερματοφύλακα για εξάσκηση και απολύθηκε (vid)

Το viral σκηνικό στην Πορτογαλία

i

© PS Twitter

Οργή στην Πορτογαλία: Προπονητής ποδοσφαίρου σάλας πετούσε μπάλες στο κεφάλι του τερματοφύλακα για εξάσκηση και απολύθηκε (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:39 - 27.09.2024

Mία ανορθόδοξη και βίαιη μέθοδο επέλεξε ένας προπονητής τερματοφυλάκων στην Πορτογαλία και αυτή εν τέλει του κόστισε τη δουλειά του.

Μπορεί ο τερματοφύλακας να είναι ο ποδοσφαιριστής που αγγίζει λιγότερο την μπάλα μέσα στο γήπεδο, εντούτοις η δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο μόνο ασήμαντη είναι. Όπως είναι λογικό και επόμενο, λοιπόν, οι προπονήσεις του περιλαμβάνουν ασκήσεις για τα αντανακλαστικά του, το παιχνίδι με τα πόδια, την φυσική κατάσταση και άλλα πολλά χαρακτηριστικά

Όμως στην Πορτογαλία, ένας προπονητής θεώρησε πως ένα άλλο στοιχείο ήταν πολύ πιο σημαντικό από όλα αυτά. Ποιο ήταν αυτό; Η αντοχή του παίκτη του να... δέχεται δυνατές μπαλιές στο πρόσωπο. Ειδικότερα, viral έγινε στη χώρα ένα βίντεο με τον κόουτς της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας, ΑΣΤ Σαντο Τίρσο ο οποιος κλωτσούσε με δύναμη μπάλες στο κεφάλι ενός παιδιού από τις ακαδημίες, ως άσκηση. Φυσικά, αυτό το απάνθρωπο σκηνικό έγινε viral και ο άνθρωπος απολύθηκε, με το κλαμπ να ζητά δημόσια συγγνώμη.

«Ο Σύλλογος ΑΣΤ Σάντο Τίρσο εκφράζει δημόσια την έντονη απογοήτευσή του για το επεισόδιο που συνέβη στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια προπόνησης των ακαδημιών ποδοσφαίρου σάλας (Κ19), που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024. Η ομάδα οφείλει να ενημερώσει πως πρόκειται για μια πράξη μεμονωμένη. Μόλις, λοιπόν, οι ανθρωποί της το αντιλήφθηκαν, ενημέρωσε αμέσως τον άνθρωπο που το διέπραξε πως του απαγορεύει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Η ΑΣΤ παρείχε έγκαιρα στήριξη στον αθλητή και την οικογένειά του μετά από αυτό το γεγονός.

Η ΑΣΤ είναι ένας σύλλογος 19 ετών που βλέπει τον αθλητισμό ως μέσο ένταξης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, με γνώμονα τον σεβασμό, την ανεκτικότητα και την εκπαίδευση. Αυτό το κάνει αναπτύσσοντας δράσεις για την προώθηση της υγιούς και ασφαλούς πρακτικής του αθλητισμού γενικά και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο σάλας. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται ακατάλληλες ενέργειες, πολύ περισσότερο δε θα δεχτούμε να γίνονται εντός του σπιτιού μας», ανέφερε η ομάδα στην ανακοίνωσή της, αφού νωρίτερα είχε απολύσει τον προπονητή που πρωταγωνίστησε στο εν λόγω περιστατικό.

Tags: