Ο Κόστα κάλυψε το... κόστος του Ρονάλντο και έστειλε την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Euro

Ο Ντιόγκο Κόστα

i

© Imago

Ο Κόστα κάλυψε το... κόστος του Ρονάλντο και έστειλε την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Euro

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:44 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:54 - 02.07.2024

Η Πορτογαλία παραλίγο να «πληρώσει» ακριβά το χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ο Ντιόγκο Κόστα ήταν εκεί για να τον σώσει. Μετά από 0-0 σε κανονική διάρκεια και πέναλτι με τη Σλοβενία, η «σελεσάο» πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι (3-0).

Στο 105' το χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο παραλίγο να στοιχήσει στην Πορτογαλία, όμως η «σελεσάο» πήρε εν τέλει την πρόκριση κόντρα στη Σλοβενία. Μετά το μεταξύ τους 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, ο Ντιόγκο Κόστα ντύθηκε σούπερ ήρωας και με τρεις αποκρούσεις έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά του UEFA Euro 2024.

Από νωρίς η γηπεδούχος προσπάθησε να πετύχει το γρήγορο γκολ, πιέζοντας ασταμάτητα τους παίκτες του Κεκ στο δικό τους μισό. Μέχρι το 15’, μάλιστα, είχε ήδη κάνει τρεις πολύ καλές στιγμές. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε για κάμποση ώρα, με τη φιλοξενούμενη να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση.

To παιχνίδι ήταν πραγματικά κακό όσο πέρναγε η ώρα, με τις δύο ομάδες να κινούνται κυρίως στο κέντρο. Κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους αυτή του Ζοάο Παλίνια, στο 45+2’, με το συρτό του σουτ να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Όμπλακ. Πέραν αυτής, υπήρχε ακόμα μία του Ρονάλντο στο 34ο λεπτό, όταν η εκτέλεση φάουλ του πέρασε ξυστά από την οριζόντια δοκό.

⚽️Όλοι Euro LIVE: «Σκάνδαλο» η παρουσία του Ρονάλντο… μέχρι τέλους
SPORTAL ORIGINALS

00:49 - 02.07.2024

⚽️Όλοι Euro LIVE: «Σκάνδαλο» η παρουσία του Ρονάλντο… μέχρι τέλους

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Δευτέρας! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Στο δεύτερο μέρος η Σλοβενία προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην Πορτογαλία, όμως δεν απείλησε με ουσία στο ξεκίνημα. Αντίθετα, η ομάδα του Μαρτίνεθ ήταν εκείνη που έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Όμπλακ σταμάτησε την εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο

Το μοτίβο του α’ ημιχρόνου συνεχίστηκε στο δεύτερο. Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, γρήγορα ο αγώνας έκανε «κοιλιά». Αυτή τη φορά, βέβαια, η Πορτογαλία κυκλοφορούσε συνεχώς την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να βρει λύσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. 

Εκεί η Πορτογαλία έχασε την ευκαιρία να «αγκαλιάσει» την πρόκριση, με υπεύθυνο τον Ρονάλντο. Ο Ζότα κέρδισε πέναλτι το οποίο κλήθηκε να εκτελέσει ο άσος της Αλ Νασρ, εντούτοις η προσπάθειά του σταμάτησε μετά την εξαιρετική απόκρουση του Όμπλακ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 115' ήταν σειρά του Σέσκο να χάσει το άχαστο, όταν σε τετ-α-τετ είδε τον Κόστα να τον σταματά εντυπωσιακά. Κάπως έτσι φτάσαμε στα πέναλτι.

Εκεί ο Ντιόγκο Κόστα έδωσε... ρεσιτάλ κάτω από τα γκολπόστ, αποκρούοντας τα πέναλτι των Ίλισιτς, Μπάλκοβετς και Βέρμπιτς. Με αυτόν τον τρόπο έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά του UEFA Euro 2024, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία μετά τη νίκη της δεύτερης κόντρα στο Βέλγιο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Η ενδεκάδα της Πορτογαλίας: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια, Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο.

Η ενδεκάδα της Σλοβενίας: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρούκιτς, Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ, Σπόραρ, Σέσκο