Η «χρυσή» αλλαγή Κονσεϊσάο με γκολ στο 90+2'... ξελάσπωσε την Πορτογαλία κόντρα στην Τσεχία
i

©imago

Η «χρυσή» αλλαγή Κονσεϊσάο με γκολ στο 90+2'... ξελάσπωσε την Πορτογαλία κόντρα στην Τσεχία

Δημήτρης Χούπης 23:56 - 18.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 19.06.2024

Η Πορτογαλία χάρη στο γκολ του Κονσεϊσάο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 2-1 της Τσεχίας και ξεκίνησε με το δεξί στο Euro 2024.

Η Πορτογαλία ξεκίνησε με το δεξί στο Euro 2024, νικώντας με 2-1 την Τσεχία. Πρωταγωνιστής των Πορτογάλων ο Κονσεϊσαό ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 90' και σκόραρε το νικητήριο γκολ δύο λεπτά μετά.

Σε ένα κακό πρώτο μέρος, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχαν την κατοχή του αγώνα, ενώ οι Τσέχοι έπαιζαν πιο πολύ παθητικά περιμένοντας στο δικό τους μισό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήρθε στο 31'. Ο Μπρούνο έβγαλε τετ α τετ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Στάνεκ τον «νίκησε». Στη συνέχεια ο Βιτίνια έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Τσέχος μπλόκαρε με ευκολία.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Πορτογαλία είχε μια δεύτερη καλή στιγμή. Ο Κριστιάνο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε ωραία το σώμα του αλλά ο Στάνεκ και πάλι του είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι μπήκε δυνατά, αλλά δεν απειλούσαν ιδιαίτερα την εστία του Στάνεκ. Ωστόσο, στο 61ο λεπτό η Τσεχία άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από φάση διαρκείας, ο Τσούφαλ έδωσε στον Πρόβοντ κι αυτός με μια σουτάρα εκτός περιοχής έκανε το 1-0. Οκτώ λεπτά μετά η Πορτογαλία ισοφάρισε.

Ο Νούνο Μέντες πήρε μια κεφαλιά και ο Χράνατς άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 86' οι Πορτογάλοι σκόραραν με τον Ζότα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο που βρέθηκε στη φάση ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 90ο λεπτό όμως ο Κονσεϊσάο μετά από λάθος της τσεχικής άμυνας έκανε εξ επαφής το 2-1 για την Πορτογαλία και της έδωσε τη νίκη.