«Πόσες ομοφυλόφιλες έχετε στην ομάδα σας;» - Το BBC ζήτησε συγγνώμη για την αδιάκριτη ερώτηση στην αρχηγό του Μαρόκο (vid)
i

©twitter

«Πόσες ομοφυλόφιλες έχετε στην ομάδα σας;» - Το BBC ζήτησε συγγνώμη για την αδιάκριτη ερώτηση στην αρχηγό του Μαρόκο (vid)

Μαρία Δαλιάνη • 14:25 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Το BBC ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκε για την αδιάκριτη ερώτηση του δημοσιογράφου του στην αρχηγό της ομάδας του Μαρόκο, Γκιζλάν Τσεμπάκ, σχετικά με το πόσες ομοφυλόφιλες παίκτριες βρίσκονται στην ομάδα.

Σάλο προκάλεσε η αδιάκριτη ερώτηση βρετανού δημοσιογράφου του BBC στην αρχηγό του Μαρόκο, σχετικά με το πόσες ομοφυλόφιλες βρίσκονται στην ομάδα, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά στο Μαρόκο και τιμωρείται με πρόστιμο, αλλά και με φυλάκιση έως και τρία έτη.

Αυτό έδωσε και το έναυσμα στον βρετανό δημοσιογράφο να ρωτήσει την Τσεμπάκ: «Στο Μαρόκο, είναι παράνομο να έχεις σχέση με το ίδιο φύλο. Έχετε ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;»

Το BBC ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκε για την αδιάκριτη ερώτηση του δημοσιογράφου του στην αρχηγό της ομάδας του Μαρόκο, Γκιζλάν Τσεμπάκ, σχετικά με το πόσες ομοφυλόφιλες βρίσκονται στην ομάδα. Ένας συντονιστής από την FIFA παρενέβη λέγοντας: «Συγγνώμη, αυτή είναι μια πολιτική ερώτηση, επομένως θα μείνουμε μόνο σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο» .

Όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε, συνεχίζοντας: «Δεν είναι πολιτικό, είναι ανθρώπινο. Επιτρέψτε της να απαντήσει». Με την αρχηγό του Μαρόκο απλώς να χαμογελάει και να κουνάει το κεφάλι με πολλούς να υποστηρίζουν ότι μία τέτοια ερώτηση θα έθετε σε κίνδυνο την ομάδα. 

Το BBC βγήκε και ζήτησε συγγνώμη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη σε κάποιο άτομο»

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η πρόκριση της γυναικείας  ομάδας του Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ιστορική καθώς αποτελεί την πρώτη Αράβικη χώρα που προκρίνεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ η αμυντική Μπένζιμα έγινε η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε με Χιτζάμπ στο τουρνουά ποδοσφαίρου. 

Η Κέισι Φερ έγραψε ιστορία: Έγινε η νεότερη σε ηλικία ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ! (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:15 - 25.07.2023

Η Κέισι Φερ έγραψε ιστορία: Έγινε η νεότερη σε ηλικία ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ! (vids)

Η Κολομβία επικράτησε με 2-0 της Νότιας Κορέας στην αυλαία του πρώτου γύρου των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όμως η Κέισι Φερ κέρδισε τις εντυπώσεις, καταρρίπτοντας ρεκόρ 24 χρόνων.

Στο πρώτο επίσημο αγώνα του το Μαρόκο υπέστη βαριά ήττα από την Γερμανία με την Αλεξάντερ Ποπ και την παρέα της να κάνουν πάρτι και να συντρίβουν με 6-0 το Μαρόκο στην πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς  ωστόσο η εμφάνιση τους να είναι κακή.