Ποστέκογλου για την δεκάλεπτη αποβολή: «Απλά πετάξτε την στα σκουπίδια» (vid)

Άγγελος Ποστέκογλου

i

PrtScr

Ποστέκογλου για την δεκάλεπτη αποβολή: «Απλά πετάξτε την στα σκουπίδια» (vid)

Κώστας Τόπας 12:00 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 14.08.2024

Ο Άγγελος Ποστέκογλου εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι θα εφαρμοστεί η δεκάλεπτη αποβολή στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τονίζοντας ότι αυτή η ιδέα πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Πριν από μερικές ημέρες, η IFAB ενέκρινε τη διενέργεια δοκιμών για προσωρινή αποβολή παικτών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, με την οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα να αναμένεται πιθανότατα τον Μάρτιο. Ενας κανονισμός ο οποίος δεν άρεσε σε πολλούς προπονητές.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου. Ο κόουτς των «σπιρουνιών» ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι της ομάδας του με τη Μάντσεστερ Σίτι (03/12, 18:30) για την πιθανή εφαρμογή του νέου αυτού κανονισμού και τόνισε το πόσο αντίθετος είναι.

"Πετάξτε τη στα σκουπίδια φίλε, πετάξτε όλη την ιδέα. Απλώς ξεχάστε το. Δεν ξέρω γιατί η IFAB συνεχίζει να επεμβαίνει στο παιχνίδι. Υποθέτω ότι αφού πέταξαν μια τέτοια ιδέα ήδη, έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει την κατάσταση. Δεν το βλέπω αναγκαίο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπλέξουμε πολύ με το παιχνίδι, αλλά είναι αυτό που είναι», ανέφερε αρχικά κι εν συνεχεία τοποθετήθηκε για το VAR.

«Πιστεύω ότι αν στέκονταν στο "γιατί" το έφεραν, λιγότεροι θα είχαν πρόβλημα με αυτό. Αν ακούσω ένα άτομο να λέει ότι δεν επαναδιαιτητεύει (το VAR) ένα παιχνίδι, θα εκραγώ φίλε, γιατί αυτό ακριβώς κάνει. Ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος για μένα θα ήταν αν όλοι μας σε αυτό το δωμάτιο βλέπαμε κάτι και λέγαμε "αυτό είναι σίγουρα λάθος". Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή συμβαίνει στην πλειοψηφία αυτού του δωματίου, να λέει ότι είναι λάθος. Απλά αφήστε το για αυτό που είναι. Αν πρέπει να κοιτάξεις κάτι από επτά διαφορετικές οπτικές γωνίες, το επιβραδύνεις. Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο και προφανές λάθος, αυτό είναι η επαναδιαιτησία του παιχνιδιού».