Παράπονα Ποστέκογλου για διαιτησία και VAR: «Οι διαιτητές κάποτε ήταν σαν τους αστυνομικούς, τώρα το VAR μειώνει την εξουσία τους»

Άγγελος Ποστέκογλου

i

PrtScr

Παράπονα Ποστέκογλου για διαιτησία και VAR: «Οι διαιτητές κάποτε ήταν σαν τους αστυνομικούς, τώρα το VAR μειώνει την εξουσία τους»

Κώστας Τόπας 08:36 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 14.08.2024

Ο Άγγελος Ποστέκογλου, μετά την ήττα της ομάδας του από την Τσέλσι εξέφρασε τα παράπονα του για το VAR και τόνισε πως κάποια στιγμή όλοι θα πρέπει απλά να αποδεχθούν τις αποφάσεις του διαιτητή.

Στο παιχνίδι που έκλεισε την 11η αγωνιστική της Premier League, η Τσέλσι στην επιστροφή του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην έδρα των Spurs, συνέτριψε με 4-1 την Τότεναμ και την έριξε οριστικά από την κορυφή βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί της να σημειωθεί ότι οι «Σπερς» έπαιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με εννέα παίκτες, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Η Τότεναμ ζήτησε επίσης κόκκινη κάρτα για αγκωνιά του Τζέιμς στον Ουντόζι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Εκτός από τις αποβολές, υπήρξαν και πέντε ακυρωθέντα γκολ. Λίγες μέρες αφότου ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, παραπονέθηκε για το VAR και τους διαιτητές, ο Ποστέκογλου εξέφρασε τη δική του δυσαρέσκεια για το VAR, αμφισβητώντας την εφαρμογή της τεχνολογίας αντί για τον διαιτητή Μάικλ Όλιβερ.

«Οι αποφάσεις είναι αποφάσεις, είτε τις αποδέχεσαι είτε όχι», είπε στο Sky Sports. «Μερικά από αυτά είναι αυτοπροκαλούμενα (αλλά) αν πρόκειται να βγαίνουμε έξω και να παραπονιόμαστε για κακές αποφάσεις κάθε εβδομάδα, αυτό που θα συμβεί είναι αυτό που συνέβη σήμερα - μια ιατροδικαστική μελέτη κάθε απόφασης. Νομίζω ότι έτσι πάει το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει. Θα μπορούσα να είμαι μια μοναχική φωνή καθώς μου λένε ότι αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Με την παρέμβαση του VAR, αισθάνθηκα σαν να στέκομαι πολύ. 

Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτούμε την απόφαση του διαιτητή. Έτσι μεγάλωσα. Είμαι παλιός και από μια περασμένη εποχή. Μου αρέσει η αγνότητα του παιχνιδιού. Αυτή η συνεχής διάβρωση της εξουσίας των διαιτητών αυτό θα έχει το παιχνίδι. Δεν θα έχουν καμία εξουσία, θα μειωθεί και θα είμαστε υπό τον έλεγχο κάποιου λίγα μίλια μακριά που βλέπει μια οθόνη τηλεόρασης».

Δεν είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για να το συζητήσουμε. Αυτό που θέλω είναι οι καλύτεροι διαιτητής να μπορούν να διευθύνουν αγώνες και είναι τόσο δύσκολο για αυτούς γιατί η εξουσία τους συνεχώς μειώνεται. Οι διαιτητές κάποτε ήταν σαν τους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον».