Ποστέκογλου: «Οι παίκτες μου θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα αυτού του συλλόγου»

Άγγελος Ποστέκογλου

i

© PrtScr

Ποστέκογλου: «Οι παίκτες μου θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα αυτού του συλλόγου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:01 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 14.08.2024

Μετά τη σημαντική νίκη της Τότεναμ στην έδρα της Λούτον (0-1), ο Άγγελος Ποστέκογλου μίλησε για την απόδοση των Σπιρουνιών αλλά και για τους στόχους.

Η Τότεναμ έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιβς Μπισούμα, ωστόσο τελικά επικράτησε με 0-1 της Λούτον για την 8η αγωνιστική της Premier League. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου βρέθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1960-61.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός μίλησε στο TNT Sports για την εκρηκτική εκκίνηση της Τότεναμ στο πρωτάθλημα κι όχι μόνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο να συγκρίνουμε με την περσινή σεζόν και να μιλήσουμε για το τι συνέβη τότε. Όλα τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες, ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκαν σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Είμαστε πραγματικά δεμένοι ως ομάδα, το οποίο βλέπετε γιατί όχι μόνο κερδίζουμε παιχνίδια, αλλά εκτός από το ποδόσφαιρο που ήταν καλό, η αντοχή που δείξαμε ήταν μεγάλη. 

Οι παίκτες θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα αυτού του συλλόγου και αυτό προσπαθούν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Μου αρέσει να κερδίζω. Βάζω την ομάδα να παίζει όπως θέλω και προσπαθώ να δημιουργήσω ένα περιβάλλον που γεννά επιτυχίες. Δεν με οδηγούν τα αποτελέσματα σε αυτό το πρώιμο στάδιο. Όλοι όσοι αποκτήσαμε το καλοκαίρι είχαν μεγάλο αντίκτυπο που βοήθησε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του ματς, οι «Σπερς» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είχαν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 3' όμως ο Ριτσάρλισον αστόχησε μπροστά σε κενή εστία. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σον συνεργάστηκε άψογα με τον Πέδρο Πόρο, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Τόμας Καμίνσκι όμως το πλασέ του ήταν εκτός στόχου. 

Η Λούτον ξεκίνησε να ισορροπεί το παιχνίδι και περιόρισε τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Η Τότεναμ όμως βρήκε ξανά τον τρόπο να απειλήσει και στο 30' ο Τόμας Καμίνσκι απέκρουσε φανταστικά το πλασέ του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν και γκολ για τη Λούτον, το οποίο όμως ακυρώθηκε στο 40' για επιθετικό φάουλ στον Κριστιάν Ρομέρο. Στο 45+4' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν αφού ο Ιβς Μπισούμα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Η Λούτον προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 47'. 

Ο Αντεμπάγιο βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία όμως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει σε τελική προσπάθεια. Πέντε λεπτά αργότερα η Τότεναμ άνοιξε το σκορ με τον Μίκι Φαν Ντε Φεν να ολοκληρώνει την κομπίνα των Κουλουσέφσκι και Μάντισον στο κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Με τη νίκη της η Τότεναμ έφτασε στους 20 βαθμούς και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη η Λούτον παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς και είναι ισόβαθμη με Έβερτον και Μπέρνλι που έχουν παιχνίδι λιγότερο.