Πότε έγινε η τελευταία επαφή Παναθηναϊκού-Σπόρτινγκ για τον Ιωαννίδη

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Πότε έγινε η τελευταία επαφή Παναθηναϊκού-Σπόρτινγκ για τον Ιωαννίδη

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:45 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 13.06.2024

Μπορεί τα πορτογαλικά μέσα να γράφουν καθημερινά για... εξελίξεις στην υπόθεση του Φώτη Ιωαννίδη, όμως στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν έχουν διαπραγμάτευση σε εξέλιξη.

Οι πορτογαλικές εφημερίδες ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τον Φώτη Ιωαννίδη και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Υπαρκτό, αλλά όχι με τη διάσταση που έχει λάβει. Γιατί την Τετάρτη γράφτηκε μέχρι και η ρήτρα που σκοπεύει να ορίσει η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, σε ενδεχόμενη πώληση του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Η «A Bola» υποστήριξε πως για να αγοράσει κάποιος τον Ιωαννίδη από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, θα χρειαστεί να καταβάλλει 80 εκατομμύρια ευρώ. Με μία μικρή υποσημείωση, βέβαια: πως ο ποδοσφαιριστής ανήκει στον Παναθηναϊκό και δεν υπάρχει καμία σκέψη να τον πουλήσει το φετινό καλοκαίρι...

Στην πραγματικότητα, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι δύο ομάδες συνομίλησαν για τελευταία φορά σε ανώτερο επίπεδο. Όταν η Σπόρτινγκ διερεύνησε τις προθέσεις του Παναθηναϊκού για τον Ιωαννίδη. Με το σήμα να είναι κάθετα αρνητικό και με την επισήμανση πως δεν θα αλλάξει, ανεξαρτήτως των ποσών.

Έκτοτε, μεταξύ των ομάδων δεν υπάρχει απ' ευθείας επικοινωνία, παρότι η σχέση τους είναι εξαιρετική από τις συναλλαγές για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και τον Άντραζ Σπόραρ. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει διαύλους με την πλευρά του Ιωαννίδη, όμως έχει πάρει αντίστοιχες ενδείξεις ότι ο παίκτης δεν σκοπεύει να εγκατασταθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα σε αυτό το τάιμινγκ.

Η πιο... καρυδάτη νίκη της ιστορίας του κόντρα σε όλα!

Η πιο... καρυδάτη νίκη της ιστορίας του κόντρα σε όλα!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε με εκκωφαντικό τρόπο γιατί είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης κάνοντας μια αξέχαστη εμφάνιση κόντρα σε μια διαιτησία βγαλμένη από τα «μαύρα χρόνια» του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Από εκεί και πέρα, τα καθημερινά δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου για τον Ιωαννίδη, δεν στηρίζονται σε ρεαλιστική βάση. Διότι από το Τριφύλλι επιμένουν ότι δεν εξελίσσεται καμία διαπραγμάτευση για τον Ιωαννίδη. Πόσο μάλλον να πλησιάζουν σε συμφωνία με τους Πορτογάλους για την πώληση του 24χρονου στράικερ.

Ανάλογη είναι η στάση των «πράσινων» για άλλους παίκτες του βασικού «κορμού», όπως ο Άνταν Τσέριν και ο Γουίλιαν Αράο. Δεν προτίθενται να τους πουλήσουν, αλλά να διασφαλίσουν την παραμονή τους στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για περισσότερα χρόνια. Όσοι καταστούν δεύτερες επιλογές μετά την αξιολόγηση του Ντιέγκο Αλόνσο στο ρόστερ,