Πότε ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μαρσιάλ;

Φωτ. IMAGO

Πότε ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μαρσιάλ;

Νεφέλη Μπισμπίκη 09:56 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 17.09.2024

Η ΑΕΚ εντυπωσιάζει άλλη μία φορά με τον Αντονί Μαρσιάλ στην εκπνοή των μεταγραφών. Ο ταλαντούχος Γάλλος επιθετικός θα συνεχίσει στην καριέρα του στην Ελλάδα, ερχόμενος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία όμως έχουμε να τον δούμε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είναι γεγονός, ακόμα και στο εξωτερικό το επιβεβαιώνουν, ο Αντονί Μαρσιάλ είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και λόγος γίνεται για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ οι ετήσιες απολαβές του θα ανέρχονται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αδιαμφισβήτητο, πως φέτος το καλοκαίρι, έγιναν σημαντικές μεταγραφές στην Ένωση, η οποία όμως φύλαγε το καλύτερο για το τέλος.

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο επιθετικό, από τις ακαδημίες της Λιόν στην Μονακό και από εκεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μάλιστα πλήρωσε 65 εκατομμύρια ευρώ για τον τότε έφηβο Μαρσιάλ. Στην Premier League έκανε το ιδανικό ξεκίνημα και παρέμεινε εννέα ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν εξελίχθηκαν όλα όπως θα ήθελε. Είχε δοθεί επίσης και ως δανεικός στην Σεβίλλη, χωρίς μεγάλη επιτυχία την σεζόν 2022/23, ενώ είχε 9 συμμετοχές, χωρίς γκολ. Συμμετείχε με τους «κόκκινους διαβόλους» σε 317 ματς έχοντας 90 γκολ, όμως για πολλούς δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να δείξει τον καλύτερό του εαυτό.

Τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο γήπεδο με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 2023 απέναντι στην Μπόρνμουθ, κάποιοι δεν το θυμούνται καν, αλλά ούτε ο ίδιος γνώριζε πως θα ήταν η τελευταία φορά στο Ολντ Τράφορντ. Αυτό διότι στην συνέχεια τραυματίστηκε, έμεινε εκτός και ελεύθερος στην συνέχεια. Ο Τεν Χαγκ είχε ανακοινώσει πως δεν θα προλάβει να παίξει ούτε στην τελευταία αγωνιστική και από εκεί και πέρα, ο δρόμος ανοίχτηκε για τον Μαρσιάλ, γυρεύοντας μία ομάδα που θα βρει πάλι τον παλιό καλό του εαυτό.

Συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει με τη Γιουνάιτεντ ένα Europa League, ένα FA Cup, δύο Λιγκ Καπ Αγγλία. Ο μισθός του ετησίως έφτανε τα 15 εκατομμύρια, ποσό αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα. Πριν από την ΑΕΚ, βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με την Φλαμένγκο, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε, με τον 29χρονο θα βρίσκει το νέο του σπίτι στην Ελλάδα.