Ο Ποτσετίνο ανέλαβε τις ΗΠΑ - Ο αστρονομικός μισθός που θα λαμβάνει

Ποτσετίνο

i

© Intime

Ο Ποτσετίνο ανέλαβε τις ΗΠΑ - Ο αστρονομικός μισθός που θα λαμβάνει

Κώστας Τόπας 08:24 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 11.09.2024

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο υπέγραψε διετές συμβόλαιο που θα τον οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο οι ΗΠΑ συνδιοργανώνουν με τον Καναδά και το Μεξικό. Διαδέχεται τον Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, ο οποίος απολύθηκε μετά την κακή εμφάνιση των ΗΠΑ στο Copa America του καλοκαιριού.

Ο πρώην διεθνής της Αργεντινής είχε συμφωνήσει να αναλάβει τη δουλειά μετά από μακρές συζητήσεις με τον Κρόκερ. Ο Κρόκερ, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν με τον Ποτσετίνο στην ομάδα της Σαουθάμπτον, είχε αναλάβει να βρει έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης για να εξασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και ότι θα φτάσουν στα τελευταία στάδια της διοργάνωσης.

«Η απόφαση να ενταχθώ στην εθνική των ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο το ποδόσφαιρο για μένα, αλλά το ταξίδι που κάνει αυτή η ομάδα και αυτή η χώρα», είπε ο Ποτσετίνο στις δηλώσεις του. «Η ενέργεια, το πάθος και η πείνα να πετύχω κάτι πραγματικά ιστορικό εδώ -- αυτά είναι τα πράγματα που με ενέπνευσαν. Η ευκαιρία να ηγηθώ της Εθνικής Ομάδας Ανδρών των ΗΠΑ, μπροστά σε οπαδούς που είναι εξίσου παθιασμένοι με τους παίκτες, είναι κάτι που δεν μπορούσα να προσπεράσω.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Ποτσετίνο θα αμείβεται με μισθό έξι εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Αν και πρόκειται για μείωση μισθού από την προηγούμενη δουλειά του στην Τσέλσι, θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Ποτσετίνο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με την Εσπανιόλ στη La Liga πριν μετακομίσει στην Premier League, όπου είχε σημαντικό αντίκτυπο με τη Σαουθάμπτον και αργότερα την Τότεναμ. Στους Spurs, οδήγησε την ομάδα στον πρώτο της τελικό του UEFA Champions League το 2019 και τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα της Premier League. Μετά την επιτυχημένη θητεία του στην Αγγλία, ο Ποτσετίνο πήρε τα ηνία στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου κέρδισε τον τίτλο της Ligue 1, το Coupe de France και το Trophée des Champions, ενώ οδήγησε την ομάδα στα ημιτελικά του UEFA Champions League.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!