Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά ακολούθησε τα χνάρια του Μέσι

Τεέμου Πούκι

i

Photo by Henry Browne/Getty Images

Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά ακολούθησε τα χνάρια του Μέσι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:55 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 14.08.2024

Η περίπτωση του Τέεμου Πούκι εξετάστηκε σοβαρά από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Φινλανδός φορ επέλεξε το MLS, ακολουθώντας τον Λιονέλ Μέσι.

Μετά την αποχώρηση του Ολιβέιρα από τον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος έχει βάλει μπρος για την αντικατάστασή του. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν σοβαρά τις τελευταίες μέρες από τον «Δικέφαλο», ήταν κι αυτή του Τέεμου Πούκι. Όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των διοικητικών στελεχών με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, οι «θεσσαλονικείς» ψάχνουν έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ο Φινλανδός φορ. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ του εξωτερικού, ο 33χρονος φορ είναι έτοιμος να μετακομίσει στο αμερικανικό MLS, για λογαριασμό της Μινεσότα Γιουνάιτεντ, όπου θα βρει τον συμπατριώτη του Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος παλιότερα αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Αμερικής έκανε μία άκρως δελεαστική πρόταση στον Πούκι, η οποία συμπεριλαμβάνει διετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές γύρω στα 2 εκατομμύρια δολάρια κι όπως όλα δείχνουν θα έχουμε το deal.

Ο 33χρονος πλέον βασικός επιθετικός της εθνικής Φινλανδίας με 110 συμμετοχές και 37 γκολ, προέρχεται από μια πενταετία με τη φανέλα τη Νόριτς, ενώ έχει περάσει και από Σεβίλλη, Σάλκε, Σέλτικ και Μπρόντμπι και μόνο στους Ανδαλουσιανούς δεν είχε κάποια επιτυχία, καθώς μετακόμισε σε ηλικία μόλις 18 ετών. Με τη Νόριτς στην οποία τα τελευταία χρόνια ήταν η βασική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης, είχε 210 εμφανίσεις και 88 γκολ, ενώ τη σεζόν 2018/19 είχε 29 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Championship.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον για τον παίκτη της Νόριτς έδειξαν κι άλλες ομάδες, ωστόσο ο Φινλανδός επέλεξε να ακολουθήσει τα χνάρια του Λιονέλ Μέσι και να περάσει και αυτός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για τα τελευταία ένσημα της καριέρας του. Να θυμίσουμε, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ θα μετακομίσει στην Αμερική και στο πρωτάθλημα του MLS, μετά την αποχώρηση από την Παρί Σεν Ζερμέν. Για χάρη του Ντέιβιντ Μπέκαμ και της Ίντερ Μαϊάμι, ο Pulga αποφάσισε να περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού, για αυτόν τον νέο και ίσως τελευταίο σταθμό της καριέρας του.