Αγανακτισμένοι ήδη στην Premier League με το VAR: «Είναι πραγματικά ντροπή, μας κλέβουν...»

Μπόρνμουθ - Νιουκάστλ

Αγανακτισμένοι ήδη στην Premier League με το VAR: «Είναι πραγματικά ντροπή, μας κλέβουν...»

Κώστας Τόπας 13:16 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 26.08.2024

Οι οπαδοί της Premier League έχουν ήδη εκφράσει τα παράπονά τους για τις διαιτητικές αποφάσεις και το VAR, προτού ξεκινήσει καλά καλά η σεζόν.

Η Μπόρνμουθ και η Νιουκάστλ ήρθαν ισόπαλες με 1-1 την Κυριακή (25/08). Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ντάνγκο Ουαταρά κατάφερε να βρει δίχτυα λίγο πριν το τέλος, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, με αποτέλεσμα τα «κεράσια» να πάρουν μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο VAR, το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ουαταρά, με την μπάλα να κρίνεται ότι μπήκε στο τέρμα από το χέρι του παίκτη της Μπόρνμουθ. Η απόφαση προκάλεσε διαμάχη καθώς οι οπαδοί και είδαν ότι η μπάλα έφυγε από τον ώμο του παίκτη και όχι από το χέρι.

Γιατί το γκολ του Πάλμερ κόντρα στη Γουλβς δεν θα έπρεπε να μετρήσει λόγω ενός ασυνήθιστου κανονισμού
PREMIER LEAGUE

11:21 - 26.08.2024

Γιατί το γκολ του Πάλμερ κόντρα στη Γουλβς δεν θα έπρεπε να μετρήσει λόγω ενός ασυνήθιστου κανονισμού

Ο αστέρας της Τσέλσι, Κόουλ Πάλμερ, σημείωσε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης εναντίον της Γουλβς την Κυριακή, αλλά τα πλάνα δείχνουν ότι το γκολ έπρεπε να είχε ακυρωθεί.

Ο επίσημος λογαριασμός του Κέντρου Αγώνων της Premier League στο X - που εισήχθη αυτή τη σεζόν για να εξηγήσει τις κλήσεις VAR στους οπαδούς - δημοσίευσε: «Το γκολ του Ουαταρά κατακυρώνεται εντός γηπέδου. Το VAR ανέτρεψε την απόφαση καθώς θεώρησαν ότι ήταν χέρι του Ουαταρά, επομένως δεν χρειάστηκε έλεγχος εντός γηπέδου και το γκολ ακυρώθηκε».

Στα social media, οι θαυμαστές εξοργίστηκαν με την απόφαση. «Στη Μπόρνμουθ δεν μέτρησαν ένα πολύ καλό γκολ από το VAR!!!», έγραψε χαρακτηριστικά ένας οπαδός για να σχολιάσει ένας άλλος: «Είναι πραγματικά ντροπή. Θα χρειαστεί για τους προπονητές να διαμαρτυρηθούν στον αγωνιστικό χώρο και να σταματήσουν το παιχνίδι μέχρι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις».

Ένας τέταρτος σχολίασε: «Αηδιαστική απόφαση. Νιώθω τους οπαδούς της Μπόρνμουθ». Εκτός από το καθυστερημένο γκολ που ακυρώθηκε, η Μπόρνμουθ έμεινε εξοργισμένη όταν ο μέσος της Νιουκάστλ, Τζόελιντον γλίτωσε από την κόκκινη κάρτα έπειτα από μαρκάρισμα στον τερματοφύλακα Νέτο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!