Εμφύλιος πόλεμος στην Premier League και οι περισσότεροι κατά της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Έρλινγκ Χάαλαντ - Φωτ. IMAGO

Εμφύλιος πόλεμος στην Premier League και οι περισσότεροι κατά της Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 14:00 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 13.10.2024

Η φήμη της Premier League θα μπορούσε να υποστεί σοβαρές συνέπειες λόγω της συνεχιζόμενης νομικής μάχης της με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε την πρώτη της νομική μάχη στο δικαστήριο εναντίον της Premier LeagueΣυγκεκριμένα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε μια απόφαση-ορόσημο κατά της διοργάνωσης για εμπορικές συμφωνίες μεταξύ συλλόγων, καθώς η διοργανώτρια αρχή είχε μπλοκάρει δύο συμφωνίες χορηγίας των Πολιτών σε μια κίνηση που ένα ανεξάρτητο δικαστήριο έκρινε παράνομη.

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, η «Mirror» αναφέρει ότι υπάρχουν όλο και περισσότεροι σύλλογοι που υποστηρίζουν τώρα το αίτημα της Μάντσεστερ Σίτι να κηρυχθούν παράνομοι οι τρέχοντες κανονισμοί συναλλαγών σχετικά με τις χορηγίες, αφού ένα ανεξάρτητο δικαστήριο έκρινε ότι το ισχύον πλαίσιο δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Βόμβα» στην Premier League: Ο Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Σίτι και αποκάλυψε που θέλει να πάει
PREMIER LEAGUE

10:58 - 13.10.2024

«Βόμβα» στην Premier League: Ο Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Σίτι και αποκάλυψε που θέλει να πάει

Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τους Πολίτες, το επόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Nacional»!

Με άλλα λόγια, μόλις βγήκε η ποινή, υπήρχαν έως και οκτώ ομάδες που κατέθεσαν υπέρ της Premier League και, ως εκ τούτου, παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία κατά της Μάντσεστερ Σίτι (ΆρσεναλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, Μπρέντφορντ, Μπόρνμουθ, Φούλαμ και Γουλβς) και μόνο τέσσερις λειτούργησαν ως μάρτυρες υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα (Νιουκάστλ, Τσέλσι, Έβερτον και Νότιγχαμ), οπότε η κατάσταση έχει πάρει στροφή 180 μοιρών.

Η Σίτι κέρδισε τον πρώτο γύρο αλλά...

Η Σίτι μάχεται επίσης κατά της Premier League για τις 115 κατηγορίες εναντίον της για μη παροχή ακριβών οικονομικών πληροφοριών, αν και είναι μια ξεχωριστή υπόθεση που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι την περασμένη σεζόν τόσο η Έβερτον όσο και η Νότιγχαμ είδαν να τους αφαιρούνται βαθμοί επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες κερδών και βιωσιμότητας, ο αθλητικός δικηγόρος και συνεργάτης της διεθνούς δικηγορικής εταιρείας Mischon de Reya, Σίμν Λιφ, πιστεύει ότι αυτές οι νομικές μάχες θα μπορούσαν να καταλήξουν να επηρεάσουν την Premier League, η οποία θα μπορούσε να έχει προβλήματα κατά τη διαπραγμάτευση μελλοντικών συμφωνιών με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πιθανούς χορηγούς.

Τα αστρονομικά ποσά στην Premier League από τα τηλεοπτικά

«Αν δείτε την Premier League να δίνει συνεχείς νομικές μάχες με τους συλλόγους-μέλη της, αυτό προκαλεί σοβαρή ζημιά στο εμπορικό σήμα», ισχυρίζεται ο Λιφ. «Αυτό είναι ένα πρωτάθλημα που θεωρείται ένα από τα κοσμήματα στο στέμμα της χώρας. Είναι ο φθόνος όλων των άλλων πρωταθλημάτων στον κόσμο. Η ζημιά μπορεί να μην συμβεί εν μία νυκτί, αλλά όταν το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο αντί στο γήπεδο, δεν είναι το είδος των πραγμάτων που θέλουν να δουν οι χορηγοί και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς», τόνισε.

Το θέμα είναι ότι η Premier League λαμβάνει περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια λίρες ετησίως από τηλεοπτικά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Μια νέα εγχώρια συμφωνία με την SkySports και την TNT αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν. Μάλιστα λαμβάνει, δύο εκατομμύρια λίρες περισσότερα από ό, τι κερδίζει σήμερα η La Liga και σχεδόν τρία εκατομμύρια λίρες περισσότερα από την Bundesliga.