Η Premier League έχει ξοδέψει περισσότερα όσο συνολικά το «Big-4» της Ευρώπης - Πού βρίσκεται η Ελλάδα
i

Ο Μιχαίλο Μούντρικ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»/©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Η Premier League έχει ξοδέψει περισσότερα όσο συνολικά το «Big-4» της Ευρώπης - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Κώστας Τόπας 11:19 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 20.08.2024

Η Τσέλσι έχει ξεπεράσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το «Big-4» της Ευρώπης έχει δαπανήσει συνολικά 53 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν ξοδέψει έως τώρα το ποσό των 500.000 ευρώ!

Οι ομάδες της Premier League συνεχίζουν να σπάνε κάθε ρεκόρ κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αφού έως τώρα έχουν ξοδέψει 320 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφικές ενισχύσεις!

Με αφορμή τις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει η Τσέλσι μέσα στη χειμερινή περίοδο, ένας χρήστης στα social media δημοσίευσε μία εικόνα στην οποία φαίνονται οι «μπλε» και τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μέχρι στιγμής, οι Λονδρέζοι έχουν δαπανήσει 171 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ομάδες από το «Big-4» της Ευρώπης έχουν βγάλει συνολικά από τα ταμεία τους, μόλις 53 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό που έχει ξοδέψει η Τσέλσι και τα χρήματα που έχει δαπανήσει το «Big-4» της Ευρώπης κατά χειμερινή μεταγραφική περίοδο

Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι από τη La Liga έχουν δαπανήσει, κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου 19 εκατομμύρια ευρώ, από τη Bundesliga 16,9 εκατομμύρια ευρώ, από τη Ligue 1 10,6 εκατομμύρια ευρώ και από τη Serie A μόλις 6,7 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό όμως που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά είναι ότι συνολικά οι ομάδες της Premier League έχουν ξοδέψει 320 εκατομμύρια ευρώ έως τώρα για ενίσχυση των ρόστερ των αυτή την περίοδο, με την Τσέλσι φυσικά να είναι... πρωταθλήτρια!

Οσον αφορά την Ελλάδα;