Μόνη και ωραία στην κορυφή η Σίτι, «καθαρίζουν» με το Champions League Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Μόνη και ωραία στην κορυφή η Σίτι, «καθαρίζουν» με το Champions League Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:02 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εκτός έδρας της Φούλαμ με 2-1 και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, αφήνοντας πίσω της την Άρσεναλ. Νίκες τετράδας για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ.

Διπλό κορυφής πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο! Οι «πολίτες» ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Φούλαμ.

Έτσι, σκαρφάλωσαν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 76 βαθμούς, όντας στο +1 από τη δεύτερη Άρσεναλ και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Στα του αγώνα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν απόλυτα κυρίαρχη και πήρε με το... καλημέρα το προβάδισμα στο σκορ. Μόλις στο 3' ο Χούλιαν Άλβαρες κέρδισε πέναλτι, του οποίου την εκτέλεση ανέλαβε ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ευστόχησε, φτάνοντας τα 50 γκολ. Οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Κάρλος Βινίσιους στο 15', όμως στο 36' ο Χουλιάν Άλβαρες διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Την ίδια ώρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη «μάχη» για το εισιτήριο του Champions League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 1-0 της Άστον Βίλα χάρη σε γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 39', ενώ οι «καρακάξες» επιβλήθηκαν 3-1 της Σαουθάμπτον με ανατροπή.

Επιπλέον, η Μπόρνμουθ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 4-1 τη Λιντς, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.