Με Τσέλσι -Λίβερπουλ η πρεμιέρα της Premier League - Στο Έμιρεϊτς η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τσέλσι - Λίβερπουλ

i

Λίβερπουλ - Τσέλσι/ ©Photo By Laurence Griffiths/Getty Images/Ideal Images

Με Τσέλσι -Λίβερπουλ η πρεμιέρα της Premier League - Στο Έμιρεϊτς η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:47 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Η Premier League ανακοίνωσε το πρόγραμμα για την αγωνιστική σεζόν 2023/2024. Η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα αντιμετωπίζει τη Τσέλσι στην πρώτη αγωνιστική, η Νότιγχαμ στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και η πρωταθλήτρια Σίτι εκτός έδρας με τη Μπέρνλι.

Γνωστό έκανε το πρόγραμμα για τη νέα περίοδο η Premier League, με τη σέντρα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2023/24 να έχει οριστεί για τις 11 Αυγούστου. 

Πέρυσι, η Μάντσεστερ Σίτι μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το κακό τέλος της σεζόν της Άρσεναλ και να κατακτήσει το ένατο πρωτάθλημα στην ιστορία της. 

Οι «πολίτες» θέλουν να ελπίζουν στην κατάκτηση του δέκατου πρωταθλήματος την επόμενη χρονιά, αν και μια νέα και βελτιωμένη ομάδα των «κανονιέρηδων» αναμφίβολα θα μπορέσει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και η Λίβερπουλ θα θέλουν επίσης να μπουν ανάμεσα σε Σίτι και Άρσεναλ, προκειμένου να  στη διεκδικήσουν τον τίτλο.

Οι εμφάνισεις των Μπράιτον και Άστον Βίλα εντυπωσίασαν την περσινή σεζόν, όπου και κέρδισαν ένα ευρωπαϊκό ειστήριο. Η σεζόν 2023-24 φαίνεται να είναι ακόμη πιο σφιχτή, με τη Λίβερπουλ, την Τσέλσι και την Τότεναμ να θέλουν να ανακάμψουν από τις απογοητευτικές τους σεζόν.

Την πρώτη αγωνιστική η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα θα τεθεί αντιμέτωπη εκτός έδρας με τη νεοφώτιστη στη κατηγορία Μπέρνλι, του άλλοτε παίκτη των «σίτιζενς», Βινσέντ Κομπανί. 

Η νεοφερμένη Λούτον αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπράιτον, ενώ από την άλλη πλευρά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα υποδεχτεί την Κρίσταλ Πάλας. 

Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το εναρκτήριο πρόγραμμα, ωστόσο, είναι το παιχνίδι ανάμεσα στη Τσέλσι και τη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Και οι δύο ομάδες υπέστησαν μία κακή χρονιά πέρυσι και φέτος έχουν ως σκοπό να διεκδικήσουν ξανά την πρόκριση στο Champions League, ακόμα κι αν οι τελευταίες τέσσερις συναντήσεις τους έχουν ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Και οι δύο ομάδες υπέστησαν μία κακή χρονιά πέρυσι και φέτος έχουν ως σκοπό να διεκδικήσουν ξανά την πρόκριση στο Champions League, ακόμα κι αν οι τελευταίες τέσσερις συναντήσεις τους έχουν ολοκληρωθεί χωρίς γκολ. 

Το φινάλε της Premier League 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ αντιμετωπίζουν αναμφισβήτητα τις πιο δύσκολες προκλήσεις στην κορυφή, με αγώνες με τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, Μπράιτον και Μπρέντφορντ, αντίστοιχα. 

Οι «γλάροι» επικράτησαν και στις δύο συναντήσεις τους τη περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα επί της Γιουνάιτεντ

Καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν πολλά στη γραμμή μέχρι να έρθει η τελευταία ημέρα των αγώνων της Premier League, υπάρχουν συναρπαστικές αναμετρήσεις πάνω-κάτω στον πίνακα. 

Η καινούργια μπάλα της Premier League 

Επίσης πέρα από το πρόγραμμα που έγινε γνωστό η Premier League παρουσίασε και την καινούργια της μπάλα που θα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες στη νέα αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Η διοργανώτρια Αρχή έκανε γνωστό το σχέδιο της Nike Flight Ball, το οποίο είναι ιδιαίτερο χάρη στα πορτοκαλί και μαύρα σχέδια που έχει.