Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ κοντράρονται σε ένα παιχνίδι «θάνατος σου, η ζωή μου»

Γιούργκεν Κλοπ- Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Κλοπ / screenshot via Twitter

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ κοντράρονται σε ένα παιχνίδι «θάνατος σου, η ζωή μου»

Κώστας Τσιακλής • 09:27 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Premier League, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει τίτλο και τετράδα.

Η Premier League επιστρέφει στη δράση έπειτα από την διακοπή των εθνικών ομάδων και το κάνει με ένα σούπερ παιχνίδι αφού η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ (01/04, 14:30 NovaSportsPremierLeague) στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής.

Οι «πολίτες» βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 61 βαθμούς και δεν έχουν άλλα περιθώρια απώλειας αφού είναι στο -8 με παιχνίδι λιγότερο από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που αγωνίζεται αργότερα κόντρα στη Λίντς (01/04, 17:00). Από την άλλη η Λίβερπουλ είναι στην 6η θέση της Premier League με 42 βαθμούς και θέλει να μπει στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Αυτή τη στιγμή οι «κόκκινοι» απέχουν επτά βαθμούς από την 4η Τότεναμ, η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια περισσότερα. Ωστόσο αυτό δεν κάνει το έργο των «κόκκινων» πιο εύκολο καθώς την ίδια ώρα είναι και στο -5 από τη Νιουκάστλ που έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Για τη Μάντσεστερ Σίτι θα απουσιάσει σίγουρα ο Φιλ Φόντεν ενώ η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ της Premier League, Έρλινγκ Χάαλαντ, είναι αμφίβολη καθώς ο Νορβηγός φαίνεται να μην έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στη βουβωνική χωρά. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε για την κατάσταση του 22χρονου επιθετικού και έιπε τα εξής: «Αναρρώνει και θα δούμε πώς θα νιώθει στην τελευταία προπόνηση. Η ζωή είναι ρίσκο σε αυτά τα στάδια, πρέπει να το αναλάβουμε».

Πώς θα ήταν η βαθμολογία στην Premier League χωρίς τους πρώτους σκόρερ από κάθε ομάδα
PREMIER LEAGUE

10:04 - 29.03.2023

Πώς θα ήταν η βαθμολογία στην Premier League χωρίς τους πρώτους σκόρερ από κάθε ομάδα

Πώς θα μπορούσε να είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία στην Premier League αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε στη διάθεσή της το πρώτο της «κανόνι» Έρλινγκ Χάαλαντ; Που θα βρισκόταν η πρωτοπόρος Άρσεναλ χωρίς τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι και σε ποια θέση θα ήταν η Τότεναμ χωρίς τον Χάρι Κέιν;

Παρά το γεγονός ότι τις δύο ομάδες χωρίζουν συνολικά 19 βαθμοί και δεν διεκδικούν ξανά στα ίσα τον τίτλο του πρωταθλητή, το παιχνίδι είναι σημαντικό και ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα αφού η Λίβερπουλ είναι και η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή στα ματς μεταξύ των ομάδων της πρώτης εξάδας.

Ήδη Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» τρείς φορές τη φετινή σεζόν, με τους «κόκκινους» να έχουν δύο νίκες έναντι μιας των «σίτιζεν». Η Λίβερπουλ κέρδισε τόσο το παιχνίδι του Κομιούνιτι Σίλντ με 3-1, όσο και την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο «Άνφιλντ» με 1-0, χάρη σε γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Μάντσεστερ Σίτι με τη σειρά της ήταν η νικήτρια στο ματς που διεξήχθη για τη φάση των «16» του Carabao Cup, που έγινε στο «Έτιχαντ» (3-2).

Όσο αφορά την Premier League, η παράδοση είναι με την πλευρά της Λίβερπουλ, η οποία έχει 21 νίκες έναντι 11 της Μάντσεστερ Σίτι σε 51 αναμετρήσεις (19 ματς έληξαν ισόπαλα). Ωστόσο στα τελευταία πέντε παιχνίδια υπάρχει ισορροπία αφού η κάθε ομάδα μετράει από μια νίκη, με τρεις αγώνες να μην ανέδειξαν νικητή.