Η Premier League αποφάσισε να επιτρέψει τις μεταγραφές μεταξύ συνδεδεμένων συλλόγων

Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ

i

©Photo by Tom Dulat/Getty Images

Η Premier League αποφάσισε να επιτρέψει τις μεταγραφές μεταξύ συνδεδεμένων συλλόγων

Ιάσονας Τσίλης 21:14 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 14.08.2024

Έπειτα από σχετική ψηφοφορία, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να καταψηφίσουν την πρόταση για απαγόρευση δανεισμού παικτών, μεταξύ ομάδων με την ίδια ιδιοκτησία.

Σημαντική μέρα για την Premier League. Σε μια εξέλιξη που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τη Νιούκαστλ, οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, καταψήφισαν την πρόταση για απαγόρευση δανεισμού παικτών μεταξύ ομάδων που συνδέονται, που έχουν δηλαδή, κοινή ιδιοκτησία.

Το εν λόγω μέτρο, είχε προταθεί για τη προστασία της αξιοπιστίας και ακεραιότητας του πρωταθλήματος, κυρίως για να κερδηθεί χρόνος έως ότου βρεθεί οριστική λύση.

Για να μπορούσε να ισχύσει αυτό το μέτρο, χρειαζόταν να ψηφιστεί από τα 2/3 της Premier League, δηλαδή από 14 εκ των 20 ομάδων. Τελικά, η ψηφοφορία κρίθηκε στο... νήμα, αφού το τελικό σκορ ήταν 13-7!

Ο νέος κανονισμός, θα ισχύσει για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να επανεξεταστεί το όλο θέμα το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Νιούκαστλ είναι η ομάδα που επωφελείται περισσότερο από τα νέα αυτά δεδομένα, αφού οι ιδιοκτήτες της κατέχουν τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είναι πλέον γεμάτη με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.

Ήδη άλλωστε, κυκλοφορούν φήμες ότι οι «καρακάξες» θα κινηθούν για τον δανεισμό του Ρούμπεν Νέβες, ενώ κατά καιρούς έχει ακουστεί, ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκέφτεται την επιστροφή του στην Premier League.