Νίκησε και ελπίζει για Ευρώπη η Φούλαμ, αγχώνεται η Λιντς

Χάρι Γουίλσον

i

©printscreen

Νίκησε και ελπίζει για Ευρώπη η Φούλαμ, αγχώνεται η Λιντς

Κώστας Τσιακλής • 16:37 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 14.08.2024

Η Φούλαμ επικράτησε με 2-1 της Λιντς και δικαιούται να ελπίζει ακόμα και για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη η Λιντς παρέμεινε στo +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και αναμένει τα αποτελέσματα των ομάδων που την κυνηγούν.

Η Φούλαμ επικράτησε εντός έδρας της Λιντς με 2-1 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στον αντίποδα η Λιντς παρέμεινε στους 29 βαθμούς και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και αναμένει τα αποτελέσματα των ομάδων που την ακολουθούν στη βαθμολογία. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πολύ θεαματικό αφού λίγες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Στο 18' η Λιντς απείλησε με απευθείας εκτέλεση του Μαρκ Ρόκα όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Μπερντ Λένο, πραγματοποίησε μια έξοχη απόκρουση, κρατώντας το σκορ στο 0-0. Στο 40΄ ήταν η σειρά του γκολκίπερ της Λιντς, Ιλιάν Μελιέ, να σταματήσει την προσπάθεια του Αντρέας Περέιρα

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο επιθετικά και η Φούλαμ ευτύχησε στο 58' με το όμορφο σουτ του Χάρι Γουίλσον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα η Λιντς έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Κρισένσιο Σάμερβιλ, όμως το σουτ του νεαρού επιθετικού έφυγε λίγο άουτ.

Οι τρεις σερί ισοπαλίες και η «ευάλωτη» άμυνα, που έβαλαν την Άρσεναλ σε... μπελάδες
PREMIER LEAGUE

11:05 - 22.04.2023

Οι τρεις σερί ισοπαλίες και η «ευάλωτη» άμυνα, που έβαλαν την Άρσεναλ σε... μπελάδες

Η εντός έδρας γκέλα της Άρσεναλ με τη Σαουθάμπτον, οι συνεχόμενες ισοπαλίες και τα επτά γκολ παθητικό στα τρία τελευταία παιχνίδια, έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να πατήσει κορυφή.

Στο 63΄ ο Αντρέας Περέιρα προειδοποίησε τον Μελιέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην οποία στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος ότι δεν έκανε στη συγκεκριμένη φάση, το έκανε στο 72' αφού πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Στη συνέχεια η Λιντς πίεσε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και είχε «απειλήσει» στο 78΄ με σουτ του Μαρκ Ρόκα, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λένο. Στο 79' τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με το αυτογκόλ του Ζοάο Παλίνια που προήλθε από την προβολή του Πάτρικ Μπάμφορντ. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στη Φούλαμ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από την απόκρουση του Μελιέ.

Με τη νίκη αυτή η Φούλαμ ανέβηκε στην 9η θέση με 45 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν υπό προϋποθέσεις στην Ευρώπη. Από την άλλη η Λιντς παραμένει προσωρινά στην 16η θέση με 29 βαθμούς και είναι στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Πλέον οι «γουάιτς» αναμένουν τα αποτελέσματα των ομάδων που την ακολουθούν.