Νίκησε τη Μπράιτον και έπιασε κορυφή η Σίτι - Επέστρεψε από την «κόλαση» κόντρα στη Νότιγχαμ η Λούτον
i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Νίκησε τη Μπράιτον και έπιασε κορυφή η Σίτι - Επέστρεψε από την «κόλαση» κόντρα στη Νότιγχαμ η Λούτον

Κώστας Τσιακλής • 19:05 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 τη Μπράιτον στο «Έτιχαντ» και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Premier League. Απίθανη Λούτον έσωσε τον βαθμό στην έδρα της Νότιγχαμ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League, Μπράιτον και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Premier League. Νίκες επίσης για Νιούκαστλ, Μπρέντφορντ και Γουλβς. Σπουδαία ανατροπή για τη Λούτον που ισοφάρισε τη Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ έχανε με 2-0 μέχρι το 82'.

Στο «Έτιχαντ» Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε όπως συνηθίζει δυνατά το παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 7' ο Χούλιαν Άλβαρες πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Τζέρεμι Ντοκού και με σουτ έκανε το 1-0. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διπλασίασε τα τέρματα της στο 19' με το πλασέ εκτός περιοχής του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός σκόραρε με τη φανέλα της Σίτι μετά από τρία ματς.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Μπράιτον ήταν να μειώσει με την κοντινή προβολή του Ανσού Φάτι στο 73'. Οι «πολίτες» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ακάνζι στις καθυστερήσεις. Η νίκη αυτή ανέβασε προσωρινά τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς. Η Μπράιτον οπισθοχώρησε στην 7η θέση με 16 βαθμούς και είναι ισόβαθμη με Νιούκαστλ και Άστον Βίλα που βρίσκονται πιο ψηλά λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Νιούκαστλ επί της Κρίσταλ Πάλας με 4-0. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4΄ο Τζέικομπ Μέρφι με ωραία λόμπα μέσα από την περιοχή. Η ομάδα του Έντι Χάου έκανε το 2-0 στο 44’ με τον Άντονι Γκόρντον να πλασάρει ιδανικά τον Σαμ Τζόνστον. Μάλιστα οι γηπεδούχοι σημείωσαν και τρίτο γκολ πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα το 3-0 έγινε στο 45+2’ από τον Σον Λόνγκσταφ. Το κερασάκι στη νίκη της Νιούκαστλ έβαλε ο Κάλουμ Γουίλσον στο 66’.

Με τη νίκη της η Νιούκαστλ ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, εκεί όπου ισοβαθμεί με Άστον Βίλα και Μπράιτον. Από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας έμεινε στους 12 βαθμούς.

Στα άλλα ματς συγκρούστηκαν ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Το παιχνίδι που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το Νότιγχαμ Φόρεστ - Λούτον. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα του Κρις Γουντ (48', 76') όμως δεν μπόρεσε να πάρει τελικά και τη νίκη. Η Λούτον επέστρεψε από την κόλαση και ισοφάρισε με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους χρίστηκαν οι Ογκμπένε και Αντεμπάγιο.

Με τον βαθμό η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέβηκε στους 10 βαθμούς ενώ η Λούτον με πέντε βαθμούς βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Την ίδια ώρα η Γουλβς απέδρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ με γκολ του Σάσα Κάλαϊντζιτς στο 88'. Τα «κεράσια» είχαν προηγηθεί στο στο 17' με τον Ντομινίκ Σολάνκε με τους «λύκους» να ισοφαρίζουν σε 1-1 με τον Ματέους Κούνια στο 47'. Λίγο αργότερα είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λιούις Κουκ. Το τελικό 1-2 κράτησε αήττητη τη Γουλβς για τέταρτο διαδοχικό ματς και κάπως έτσι ανέβηκε στην 12η θέση με 11 βαθμούς. Από την άλλη η Μπόρνμουθ παραμένει στην προτελευταία θέση χωρίς νίκη.

Τέλος η Μπρέντφορντ επέστρεψε στις νίκες μετά τη δεύτερη αγωνιστική αφού συνέτριψε με 3-0 τη Μπέρνλι. Δίχτυα για τις «μέλισσες» βρήκαν οι Βίσα, Εμπεμό και Γκόντος. Η Μπέρνλι τελείωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κόνορ Ρόμπερτς.

Η νίκη ανέβασε την Μπρέντφορντ στην 14η θέση με δέκα βαθμούς ενώ η Μπέρνλι παραμένει ακόμα στην επικίνδυνη ζώνη με τέσσερις.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ